Eks-Harestua-kvinnen, som nå er bosatt i Valdres og New York, har fått antatt to malerier; «Blue Feet» og «Fishing». Det er en flott prestasjon, ettersom det var hele 325 kunstnere med totalt 850 verk som søkte om å få bli med på utstillingen. 28 av dem kom gjennom nåløyet, med til sammen 36 kunstverk.

Spissing

I forhold til tidligere år er dette en betydelig spissing. Antall verk er kraftig redusert, og juryen ønsker å forsterke noen av tendensene de har sett i det innsendte materialet. Juryen har bestått av Helene Torp, Odd Skullerud, Jan Erik Bech og nyansatt utstillingsleder Martina Kaufman.

Av de 28 kunstnerne er det 19 kvinner, åtte menn og en performancegruppe. Utstillingen åpner på Østfold Kunstnersenter i Fredrikstad 6. mars.

Østlandsutstillingen er en ambulerende, regional utstilling av norsk samtidskunst der bildekunstnere fra Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Østfold og Vestfold kan delta.

Tre kategorier

Arbeidene er inndelt i tre kategorier; todimensjonale, tredimensjonale og audiovisuelle verk.

Andre tilsvarende regionutstillinger er Nordnorsken (Den Nord-Norske Kunstutstilling), Den midtnorske kunstutstilling, Vestlandsutstillingen og Sørlandsutstillingen. Disse spiller en stor rolle for kunstnermiljøene i Norge, ved siden av den årlige, landsdekkende Høstutstillingen i Oslo.