Mormor hilser og sier unnskyld

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Jeg er ferdig på jobb og gjør meg klar til å gå ut i bilen. Tanken på å kjøre de 40 minuttene hjem til Hønefoss er ikke alltid like fristende ...

Men så kommer jeg på lydboka jeg hører på, og jeg starter å glede meg til å kjøre hjem i stedet. 

En av de siste bøkene jeg har hørt på lydbok er: «Mormor hilser og sier unnskyld» av Fredrik Backman.

Elsa er hovedpersonen i boka. Hun er ei snart åtte år gammel jente, som er svært moden for alderen. Hun har fått høre hele livet at hun er veldig spesiell og er lei seg for det. Hun forfølges ofte av mobbegjenger på skolen og blir tidlig god til å løpe og komme med gode forklaringer på hvorfor hun har blåmerker. Hun har ingen venner på sin egen alder, men en mormor som er hennes beste venn, og som alltid stiller opp for henne.

Fredrik Backman: Mormor hilser og sier unnskyld Lydbok på cd  Cappelen Damm 2014 13 t og 25 min

Fredrik Backman: Mormor hilser og sier unnskyld Lydbok på cd Cappelen Damm 2014 13 t og 25 min Foto:

Mormor er skikkelig sprø. Hun står på balkongen og skyter på folk med paintballgevær, bryter seg inn i dyrehagen om natta og gjemmer seg inni snøfigurer for å skremme folk. Men mormor er også en god historieforteller. Hun forteller Elsa spennende eventyr fra eventyrriket Miamas, som er fult av prinsesser, engler og vorser og krig. I eventyrene kan Elsa drømme seg vekk fra virkeligheten når livet er ekstra utfordrende.

Livet endrer seg brått da mormor dør og Elsa må starte å dele ut brev fra mormor med unnskyldninger til alle naboene. Kanskje hun ikke kjenner mormor så godt likevel?

Backman skriver om vanskelige temaer på en varm, finurlig og morsom måte. Boka handler om kjærlighet, å miste noen du er glad i, om å håndtere sorg på ulike måter, om vanskelige forhold mellom mammaer og døtre, og om å bli bedre kjent med naboene sine. Jeg har ledd mang en gang mens jeg har lyttet til den. Men har også tørket en og annen tåre.

Alt i alt en meget god lydbokopplevelse, som anbefales på det sterkeste. Ekstra poeng får denne lydboka for god innlesning av Kirsti Grundvig.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags