Mat, musikk og fellesskap på flerkulturell sommerfest

BASTUFEST: Ruth Kari Sørumshagen (fra venstre), Tarek Idris, Hilde M. Lunde, Jan Erik Gulbrandsen og Suaado Amin inviterer til flerkulturell sommerfest på Badstua.

BASTUFEST: Ruth Kari Sørumshagen (fra venstre), Tarek Idris, Hilde M. Lunde, Jan Erik Gulbrandsen og Suaado Amin inviterer til flerkulturell sommerfest på Badstua. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har blitt tradisjon med flerkulturell sommerfest på Badstua. Søndag arrangeres årets fest, som byr på både mat, musikk og sosialt fellesskap.

DEL

Det tradisjonelle arrangementet på Badstua samler vanligvis mye folk, og værutsiktene for søndagens arrangement er gode. Det bør bety mye liv og røre nede ved Randsfjorden denne ettermiddagen.

– Det pleier å være populært å være med på denne festen, men vi ønsker selvsagt enda flere gjester. Selv om festen er lagt til samme dag som avskjedsgudstjenesten til Unni *Sveistrup, er det mulig å få med seg begge deler, sier diakon Ruth Kari Sørumshagen.

Det er Gran Frivilligsentral og Diakoniutvalget som arrangerer festen sammen.

Ramadan er over

Festen kommer på et tidspunkt da ramadan er over, og alt burde ligge til rette for en fin kveld, med mye god mat, musikk og mye moro.

– Det er sted man kan bli kjent med nye, spennende mennesker. Alle som har med mat til fellesskapet kommer gratis inn. Hvis ikke må man betale en femtilapp, som skal dekke utgifter til mat, forteller Sørumshagen.

Tarek Idris og Suaado Amin jobber begge for Gran frivilligsentral, og de skal bidra med mat til festen.

– Vi skal servere grillmat og ris, men jeg håper mange tar med spennende mat til et felles bord, sier Sørumshagen.

Trekkspill og fele

Det blir trekkspillmusikk ved Erlend Martin Enger, og diakoniutvalgets Jan Erik Gulbrandsen tar med seg fela. I tillegg oppfordrer Sørumshagen andre som spiller et instrument til å ta det med.

– Vi ønsker oss musikk og dans fra ulike kulturer, sier hun.

Også i år settes det opp buss fra Harestua, som stopper mange steder langs vegen mot Badstua. Bussen returnerer sørover igjen når arrangementet er over.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken