Norsk forbund for utviklingshemmede avdeling Hadeland arrangerte nok en gang førjulsfest på Bergslia 24. november.

– Lokalet er veldig godt egnet for våre medlemmer, og vi har et utmerket samarbeid med vertskapet som tilrettelegger bra, og serverer nydelig mat, skriver Thor-Erik Linstad i en pressemelding.

Svært populært

Han forteller at festen alltid er svært populær. Omtrent samtlige bofellesskap på Hadeland var representert på festen, i tillegg til noen langveisfarende.

– Totalt var det 125 i alderen 15 til 75 år til deilig ribbemiddag. Ved ankomst var det gløgg og pepperkaker og etter ribba var det sjølsagt riskrem med mandel og senere kaffe og julekaker, forteller Linstad.

Fikk komme opp på scena

Etter middagen forteller Linstad at det var det helt nødvendig å få rørt på seg. Da var det gang rundt juletreet med musikk fra bandet AnTeak. Bandet består av Tom Erik Bråthen og Arne Kristian Nilsen.

– Når de drar i gang dansen stiger stemningen, og her var det ikke mange som nølte. Dansegulvet var fullt fra første tone. Alle som ville, fikk også lov til å komme opp på scena og synge det de selv ønsket. Her ble alt fra «Alle fugler», til «Rompa mi» og «Julekveldsvisa» ble framført. Tilbakemeldingene fra ledsagere er at dette er det julebordet de er på, hvor det er minst alkohol og best stemning, forteller Linstad.

Han skriver også at NFU arrangerer også sommerfest for de utviklingshemmede i mai hvert år.

– Da er det enklere mat, og mer fokus på dans og opptreden. AnTeak spiller for oss da også.