Bibliotekaren anbefaler Amuletten: - Jeg klarte i hvert fall ikke legge fra meg boka før den var ferdig lest

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Steinvokteren av Kazu Kibuishi

Da jeg var liten, var det ingen ting jeg likte bedre enn å lese tegneserier. Det gikk i Donald, Fantomet og Sølvpilen. Hos bestemor leste jeg Knoll og Tott og Nr. 91 Stomperud. I dag har barn så mange valgmuligheter. Derfor er det gøy å se at det fortsatt leses tegneserier. Jeg vil anbefale en tegneserie som ungene rett og slett kaster seg over, nemlig «Amuletten»-serien av den amerikansk-japanske forfatteren Kazu Kibuishu.

Første bok åpner brutalt. Emily er på biltur med moren og faren sin. Plutselig skrenser bilen, og sekunder senere er faren drept.

To år senere må Emily, moren og lillebroren Navin, flytte ut på landet, til et gammelt hus mamma har arvet etter oldefar. Det er tydelig at den lille familien fortsatt sørger over tapet av faren. Det blir ikke bedre da de vel fremme finner ut at huset både er falleferdig og møkkete. Dessuten er det noe som skjuler seg i skyggene. Emily går på oppdagelsesferd i huset, og blant oldefars gamle saker finner hun en gammel amulett som hun tar på seg.

Om natten hører de skumle lyder fra kjelleren. Mamma går ned for å sjekke, men kommer ikke opp igjen. I stedet hører barna et hyl. Emily og Navin løper ned kjellertrappa, og havner i en annen verden, Alledia. De rekker å se moren bli slukt av et stort slimmonster, før det forsvinner. Men alt håp er ikke ute. Det viser seg nemlig at amuletten kan gi Emily enorme krefter. Hvis hun bare lærer seg å kontrollere den! Og det er ikke bare moren som trenger hjelp. Onde alver truer denne merkelige verdenen. Det blir en farefull og dramatisk reise for å finne moren, og for å redde Alledia.

Amuletten er en utrolig spennende og vakker lettlest-serie. Det er bildene som er viktigst, teksten er i snakkebobler. Å lese boka er nesten som å se en film, eller spille et spill. Jeg anbefaler serien til jenter og gutter fra 8–13 år, både de som leser mye og de som ikke har lest så mye før. Jeg klarte i hvert fall ikke legge fra meg boka før den var ferdig lest.

Fakta om boka

Tittel: Amuletten 1 - Steinvokteren

Tekst: Kazu Kibuishi

Oversetter: Olav Bjørge

Forlag: Fontini

Årstall: 2015

Antall sider: 188

Tittel: Amuletten 1 - Steinvokteren

Tekst: Kazu Kibuishi

Oversetter: Olav Bjørge

Forlag: Fontini

Årstall: 2015

Antall sider: 188


Stine Andrea Heggen

Bibliotekar

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags