Å sitte på en benk å telle duer kan være fredelig og fint. Men å ha noen å være glad i, noen å tenke på når en er alene og ikke minst, noen som gir deg troen på at du kan lære å lese og bli glad i bøker; det er vidunderlig!

Germain er en 45-årig kar som bor i ei campingvogn i hagen til mora si. Det er ikke stort han fyller hverdagen med, bortsett fra å støtte den lokale puben og å telle duer i parken. Han har aldri vært noe skolelys og bøker har han aldri interessert seg for.

Det er i det hele tatt mye i livet Germain ikke er særlig stolt over, ei heller gleder seg over.

En dag sitter ei dame på due-telle-benken i parken. Det er 86-årige Margueritte. Enslig, forhenværende forsker med stor kjærlighet for bøker. Og akkurat som Germain liker hun å telle duer. Magi oppstår mellom de to på tross av aldersforskjellen, og livet til Germain blir aldri det samme.

Margueritte forstår rask at Germain ikke er særlig boklig av seg. Hun begynner å lese høyt for ham og snart er lesestunden det han verdsetter mest. Så ivrig blir han at han begynner å lese litt sjøl, etter oppmuntring fra Margueritte. Til slutt våger han et besøk på det lokale biblioteket. Her overveldes han av mengden bøker. Ja, han blir faktisk både kvalm og uvel.

Litt å humre over for en bibliotekar, som elsker bøker i bugnende hyllerader.

«Å telle duer» er ei jordnær, realistisk og fin historie som fortelles av Germain. Stilen er muntlig med en frisk sjargong.

Og vel så viktig som kjærligheten til litteratur og gleden ved å lese, er temaet vennskap og samtaler mellom mennesker. Noe å tenke på i dagens samfunn der folk ser ut til å bruke mye av tida på skjermer, heller enn å snakke sammen.

Å lese bøker utvikler fantasien og åpner opp sinnet. Og øker ordforrådet. Sagt med forfatterens ord: «Ord er som bokser en kan ordne tankene i sånn at det blir lettere å legge dem fram for andre og skryte av dem».