Får de hverandre til slutt?

Fakta om boka: Tittel: Frihet og fangenskap. Forfatter: Simona Ahrnstedt. Forlag: Vega. Sidetall: 442. s

Fakta om boka: Tittel: Frihet og fangenskap. Forfatter: Simona Ahrnstedt. Forlag: Vega. Sidetall: 442. s

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg må innrømme at det ble felt noen tårer da jeg leste boka. Jeg sier som bokomslaget: Les, les, les!

DEL

InnsendtDenne boka fant jeg tilfeldigvis på biblioteket. Utenpå sto det «Sveriges nye Jane Austen! Les, les, les!» Da var jeg solgt, jeg som alltid har elsket historiene til Jane Austen, Emily Brontë og Daphne du Maurier. Mer enn en gang har jeg drømt meg bort i bøker som «Stolthet og fordom», «Jane Eyre» og «Rebecca». Og forelsket meg en smule i Mr. Darcy, Edward Rochester og Maxim de Winter.

Så selv om tittelen «Frihet og fangenskap» hørtes litt suspekt ut, tok jeg den med hjem. Og angret ikke et sekund! I denne boka er Mr. Darcy byttet ut med Seth Hammerstaal, Sveriges mest beryktede ungkar. Og Elizabeth Bennet er byttet ut med den rødhårede Beatrice Löwenström, en ung kvinne som lever et innestengt og regelstyrt liv hos sin onkel. Handlingen er lagt til Stockholm, året er 1880, og måneden er desember. Beatrice har fått bli med onkelen og hans familie i operaen. Det er ikke ofte hun får være med ut, og hun benytter anledningen til å gå rundt i korridorene for å smugtitte på all den vakre kunsten. Her støter hun på Seth Hammerstaal, en av landets rikeste menn. Men en annen mann befinner seg også i operaen denne kvelden, nemlig Grev Rosenschiöld. Den mye eldre greven er mannen som onkelen synes er et passende parti for Beatrice. Noe hun er lykkelig uvitende om. Etter kvelden i operaen, treffer hun stadig på Seth Hammerstaal og ingenting i verden kan forhindre at det oppstår følelser mellom de to. Men lykken blir sørgelig kortvarig. For Beatrices fremtid er allerede bestemt. Og den fremtiden er uten frihet, uten lykke og uten Seth.

Fakta om boka:

Tittel: Frihet og fangenskap

Forfatter: Simona Ahrnstedt

Forlag: Vega

Sidetall: 442 sider

Bokas omslag går i rødt, kjærlighetens farge. Jeg er glad for at jeg lever i en tid og i et land der jeg kan gifte meg av kjærlighet. Beatrice er en sterk og intelligent kvinne, men allikevel har hun ingenting hun skulle ha sagt når det gjelder hvem hun skal gifte seg med, hvem hun får elske.

Jeg må innrømme at det ble felt noen tårer da jeg leste boka. Jeg sier som bokomslaget: Les, les, les!

Stine Andrea Heggen

Bibliotekar

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags