- Det gikk unna rundt 180 billetter mandag kveld. Jeg rakk ikke å drikke kaffe en gang, ler prosjektleder Viggo Bråthen i Lunner revy- og teatergruppe.

Håper på 2.500

De to første forestillingene fredagens premiere og søndag er de som har solgt best. Før gårsdagens salgsøkt var det 40-50 billetter igjen til hver av forestillingene.

- En del av dem som bestiller tror de første forestillingene er utsolgt allerede. Men flinke til å selge er vi nok ikke. I utgangspunktet er det plass til 255 på hver forestilling, men vi kan slippe inn flere hvis det skulle strømme på med folk. Vi skal ha ni forestillinger, men det kan bli ekstraforestilling søndag 21. februar. Det må vi ta stilling til etter hvert. Men vi håper å selge 2.500 billetter totalt, sier Bråthen.

Faresen over alle farser

Den elleville farsen «Den spanske flue» handler om blant andre sennepsfabrikant Ludvig Klinke, som spilles av Roar Kalvsjøhagen. Sammen med to andre godt voksne herrer mottar han et bilde av en påstått sønn med påskriften «Gled deg, pappa her er jeg».

«Den spanske flue» er nemlig kallenavnet på en danserinne, som forførte disse karene for 25 år siden. Siden har alle tre blitt presset for farskapsbidrag.

Forviklingene starter for alvor da Henrik Meisel (Jan Erik Kalvsjøhagen) dukker opp. Han er egentlig sønnen til en venninne av fru Klinke (Betzy Merckoll), men de tre herrene tror dette er sønnen til «Den spanske flue». Da han ankommer, utbryter han nemlig «Gled deg, pappa her er jeg».