Gå til sidens hovedinnhold

Rørvik går til Operaen med purredetektiven

Artikkelen er over 3 år gammel

Bjørn Rørviks elleville barnebokunivers er etter hvert spredt i alle tenkelige (og utenkelige) formater. Nå går han også til Operaen.

Rørvik har skrevet over 20 barnebøker, er oversatt til en rekke språk og de populære figurene lever etter hvert også sitt eget liv, blant annet på ulike teaterscener. Og nå, altså på Operaen. Det siste året har forfatteren fra Jevnaker skrevet en libretto på oppdrag for Den Norske Opera, basert på en av hans bøker om «grønnsaksdetektiven» Purriot.

Premiere om ett år

– Det har vært spennende og for meg noe helt nytt. Jeg var litt usikker på om jeg fikk det til, men nå ser det ut til å ha gått bra, komponisten er begeistret og forestillingen er lagt ut i programmet for sesongen 2017/18, forteller han.

Operaforestillingen vil bli satt opp på scene 2, med barnekoret ved Operaen og sammensatt orkester. Premiere er 12. mai 2018 og i alt åtte forestillinger er satt opp.

Gisle «Jordskokk» Kverndokk har musikken

«Purriot og den forsvunne bronsehesten» har en klar lokal link. Historien har mange fellestrekk med Bronsebukkene som i mange år ble satt opp på Midtre Olimb gård i Jevnaker, rett i nærheten av der Rørvik har vokst opp.

Handlingen i Rørvik-boka foregår i et amatørteatermiljø der en bronsehest utlånt av det lokale folkemuseet, forsvinner på mystisk vis før det store spelet som skal oppføres på Hurlum gård.

En annen referanse til Bronsebukkene er navnet på spel-komponisten i boka: Gisle Jordskokk. Ekstra morsomt er at komponist Gisle Kverndokk, som i 2010 lagde ny musikk til Bronsebukkene, nå har skrevet musikken til operaen «Purriot og den forsvunne bronsehesten». 

– Gisle og jeg har samarbeidet ganske tett underveis, forteller barnebokforfatteren, som altså har skrevet librettoen til operaen.

Kommentarer til denne saken