Gå til sidens hovedinnhold

Ble årets potet

Artikkelen er over 11 år gammel

For første gang er prisvinneren lokal.

Fredag kveld ble Atle Roll-Matthiesen tildelt hedersprisen «Årets potet 2010».

- Dette var i overkant. Jeg velger å se slik på det at jeg får prisen på vegne av alle de fantastiske menneskene som har stått på for Gran idrettspark. Denne deler jeg med dem, sa Atle Roll-Matthiesen da han nylig mottok prisen i teltet på Gran torg.

«Prisvinneren er utdannet jurist og har lang fartstid som politijurist. I sitt yrke er han en tydelig profil som leder for taktisk etterforskning i Kripos, der han både som leder og talsmann uredd fronter tema som har samfunnsmessig stor betydning og som kan utfordre miljøer som de fleste av oss heldigvis slipper å omgås.

Atle Roll-Matthiesen har et stort og brennende engasjement for breddeidretten. Gjennom mange år har prisvinneren jobbet iherdig for å realisere Gran Idrettspark som er et stort løft både for lokalsamfunnet og regionen. Her har han vist sine sterke egenskaper som strateg og taktiker, som nettverks- og alliansebygger både med offentlige myndigheter, næringsliv og øvrige frivillige miljøer. Samtidig har han en svært markant gjennomføringsevne», står det i begrunnelsen av juryen.

- Atle Roll-Matthiesen kan på mange måter sammenliknes med poteten. Han har stor bredde i egenskaper og nytteverdi, og gir et næringsrikt bidrag til fellesskapet, sier styreleder Helge Sæthre i Gran Handel og Håndverk.

I år har juryen bestått av statsråd Rigmor Aasrud, tidligere Hapro-direktør Per Sønsteby og kultursjefen i Gran og Lunner, Tommy Jensen.

jet@hadeland.net