Gå til sidens hovedinnhold

Totensoul med korpsvri

Brandbu skolekorps i konsert med Knut Anders Sørum

Artikkelen er over 5 år gammel

Det svingte virkelig av Brandbu skolekorps til Knut Anders Sørums «Ting flyt».

GRAN: Det var slagverkerne fra hovedkorpset til Brandbu skolekorps som satte i gang søndagens konsert i Hadeland kultursal. Snart fulgte resten av korpset med og etter hvert tre gjester som hadde tatt turen fra Toten. Brødrene Lars Christian og Jon Anders Narum på orgel og elgitar, og Knut Anders Sørum på elpiano og vokal. Det var tid for hodenikk og taktklapp til Sørums «Ting flyt» fra albumet med samme navn. Totensoul som fungerte overraskende godt med korpset i ryggen.

Fra Prøysen til AC/DC

– Vi kommer til å gjøre mye ganske bråkete fra scena i kveld. Derfor skal vi ta ei rolig låt n å, sa Sørum og introduserte kveldens andre låt, Alf Prøysens «Spelldåsen».

Visa ble framført på vakkert og ærlig vis av totentrioen. Deretter var det tid for lånte toner med Chicagos «You're the inspiration», hvor både trio og korps var med. Konserten bød videre på et variert program og veksling mellom soloinnslag av kveldens gjester, skolekorpset alene og hele ensemblet sammen. Dirigent Arne Bilden sørget for å binde kvelden godt sammen, fra Abba til AC/DC. Og hele korpset fikk vist seg fram. Både hovedkorps, mellomkorps og aspiranter. De to yngste gruppene fikk slippe til med tre låter hver i konsertens andre og siste avdeling, før hele korpset sto sammen i et fellesnummer til slutt. Det var ikke vanskelig å se at barna hadde gledet seg til det ble sin tur på scena. Spillingen gikk for seg med iver og glimt i øyet. Ikke lite imponerende var det at aspirantene startet opp i august.

Bildeserie

BILDESERIE: Brandbu skolekorps og Knut Anders Sørum

 

– Kult med Knut Anders

Ida Therese Olsen (9) og Brage Rækken Martinsen (9) er to av Brandbu skolekorps' aspiranter. Etter konserten fortalte de to at dette var moro.

– Det beste med konserten var å stå på scena og spille, slo Ida fast.

– Det var kult å ha med Knut Anders, la Brage til.

Dirigent Blisten sa seg enig med niåringene.

– Det er inspirerende for oss å samarbeide med proffe musikere som dere, roste han gjestene mot slutten av konserten.

Marit Kleppe Egge, tilhører, korpsmamma og styremedlem i korpset, tok mikrofonen for å si noen ord før ekstranummeret.

– Takk til verdens beste skolekorps.

Kommentarer til denne saken