Ut med ribba, inn med rocken

HADELANDSHELTER: The Good The Bad And The Zugly har byttet vokalist og fått med seg Silver-vokalist Ivar Nikolaisen på laget, men blir fremdeles behandlet som hjemvendte helter når de spiller på Hadeland.

HADELANDSHELTER: The Good The Bad And The Zugly har byttet vokalist og fått med seg Silver-vokalist Ivar Nikolaisen på laget, men blir fremdeles behandlet som hjemvendte helter når de spiller på Hadeland.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bredbeinte låter og tunge riff. Julerocken på Brenneriet ga hadelendingene en frikveld fra romjulshyggen.

DEL

Røykenvik: Det er tirsdag kveld, midt i romjula, og i Røykenvika har Hadelands rockehoder begynt å samle seg. Julerocken på Hadeland er en tradisjon som med åra har begynt å miste oppslutning blant både arrangører og publikum. Det ville konsertarrangør Veronica Stokkvold i Stokkvold Events gjøre noe med.

– Rocken står like sterkt på Hadeland i dag som den alltid har gjort. Å ha julerock femte juledag er en tradisjon som går mange år tilbake, og for to år siden prøvde Rebel Music seg på Granvang i Gran, uten at det gikk helt som ønsket. Men nå er julerocken tilbake, sier Stokkvold entusiastisk.

Lokale band

I samarbeid med Rune Larsen i Hadeland Uteliv inviterte Stokkvold til et musikalsk avbrekk med lokal musikk på scenen. På programmet stod nemlig hadelandspunkerne The Good The Bad And The Zugly, og Toten-, Gjøvik- og Oslo-rockerne i Hr. Smiths Venner. Ja, sistnevnte høres utvilsomt ut som noe som har vokst ut av Filadelfiakirke, men bandet er derimot en hyllest til Joachim «Jokke» Nielsen.

– Dette er lokale gutter fra Hadeland, Gjøvik og Toten. Vi arrangerer ikke julerock for å tjene penger, men fordi vi vil vise fram bandene, sier Stokkvold og Larsen.

Endelig på hjemmebane

– Det er litt skummelt å være tilbake, men vi gleder oss til å spille på hjemmebane igjen, sier gutta i The Good The Bad And The Zugly (GBZ).

Vi møter dem bak scena på Brenneriet mens de skriver ferdig set-listen til konserten. Bandets nyeste album, Hadeland Hardcore, havnet nettopp på Dagbladets topp 10-liste over årets beste album, og ble av musikkjournalist Egon Holstad kåret til det femte beste norske punkalbumet gjennom tidene. Da er det ikke rart at gutta føler forventningene ligger tungt i lufta.

Hyller Jokke

Neste band ut var Jokke-hyllest Hr. Smiths Venner, fra Gjøvik, Toten og Oslo. Som et tribute band har de ikke hatt muligheten til å utgi noen av låtene, og dermed teller liveopptrednene desto mer.

– Vi legger veldig mye i å ha gode show. Vi kjører på med lysshow, øker tempoet og energien, sier gutta.

En kan jo si de har gjort det enkelt for seg selv når de har valgt å hylle en artist som har etterlatt seg et utall kjente og folkekjære låter. Samtidig er det fort gjort å tråkke noen på tærne.

– Vi prøver å gjøre låtene til våre egne, men vi må også være forsiktige så vi ikke ødelegger for noen. Dette er låter som veldig mange har et forhold til, men vi er alle fans, og vet hvor langt vi kan tøye strikken, forsikrer bandet.

Rundt 100 gjester var innom julerocken. Så gjenstår å se om det holder til et forsøk også neste romjul.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags