Forfattermøte på Granavollen

BESØK: Forfatteren Elin Tinholt kommer til Granavollen for å snakke om den nye boka si førstkommende onsdag.

BESØK: Forfatteren Elin Tinholt kommer til Granavollen for å snakke om den nye boka si førstkommende onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Forfatteren Elin Tinnholt gjester Søsterkirkene på Granavollen og Granavollen Pilegrimssenter onsdag 23. oktober.

DEL

Innsendt Elin Tinholt skriver gjerne i grenselandet mellom biografi og diktning. Hun har tidligere skrevet om «En kvinne som Nora» – om forfatteren Laura Kieler, som inspirerte Ibsen til å skrive «Et dukkehjem». I hørespillet «Duchas dans» skrev hun om forfatteren Dagny Juel.

Hun har også skrevet en dokumentarbok om Alf Prøysen.

Søstrene på Stenberg er en roman diktet rundt livene til Weidemann-søstrene som levde på Stenberg amtmannsgard på Toten fra 1805 til 1901. Elin Tinholt skriver en prosa som er både og vakker, skjør og sår.

I romanen tas vi tilbake til sommeren 1840. Amtmannsgarden ligger tilbaketrukket, omgitt av skog og en park i engelsk landskapsstil.

Det er en roman om kjærlighet og kjærlighetens kår, makt, avmakt og undertrykkelse i en tid hvor familiens døtre var underlagt strenge konvensjoner og ikke hadde egen stemme. Det er en sitrende og intens roman, fylt av sol, angende skog og blomstereng. Men også en roman om den lammende angsten for død og forgjengelighet.

Det er blitt hevdet at Camilla Collett hentet inspirasjon fra livene til de tre døtrene på Stenberg da hun i 1854–55 skrev Amtmannens døtre. Den unge, livsbejaende Camilla er en av skikkelsene vi møter i Søstrene på Stenberg.

Det hender også at fremmede finner veien til amtmannsgården, slik det gjør den sommeren Amalia Weidemann er 22 år.

Velkommen til en hyggekveld i Granavollen Pilegrimssenter. På menyen står plommesaft, te og hjemmebakst fra Amtmanninnens oppskrifter. Du kan også få kjøpt boken, signert av forfatteren. Vi gleder oss! Kommer du?

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.