Om Mjønvald og Holoaseter på biblioteket

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

To lokale forfattere kåserer på biblioteket på Gran torsdag 15. mars. Begge tar oss mange år tilbake i tid på Hadeland.

DEL

InnsendtGerd Nyland forteller med bakgrunn i boken «Mjønvald og grenda rundt» (2013) om livet i Mjønvald på Jaren. Nylands gode husk gjengir oppvekst i 1940-årene og på tidlig 50-tall. I boken omtales slekter, garder og steder, men også svunne pensjonat, kverner og brenneri. Kanskje får vi høre mer om Grautbrua og Jaren bad? Produktive Nyland har etter hvert 12 bøker på samvittigheten, alle utgitt på eget forlag. I tillegg har hun utgitt og selv lest inn 2 lydbøker på CD.

Åsa Bjertnæs fra Jevnaker går helt tilbake til 1800-tallet i sin bok «Livet på Holoaseter i Nordmarka» (2016). Hun har samlet og gjengitt seks gjenfunne dagbøker fra 1874 til 1913. Setra Holoa nord i Nordmarka ble kjøpt og brukt som feriested av bedrestilte folk fra hovedstaden. Kjente kunstnere og forfattere som Hans Jæger og Hans E. Kinck gjestet setra, mens lokale fastboende måtte hente forsyninger til fots fra bygda. Bjertnæs står bak artikler i «Årbok for Hadeland» og har kåsert flere ganger om Holoaseter.

Gran bibliotek ønsker velkommen til en spennende kulturhistorisk kveld. Gratis inngang og enkel bevertning med mulighet for kjøp av bøker.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags