Dødt løp mellom nykommerne og hjemmelaget på quizen

VINNERLAGET: Mikromarc United besto denne kvelden av Terje Olsen (fra venstre), Wenche Nyaas, Jan Erik Sandhals, Ine Sofie Lodsby, Knut-Iver Molden Lodsby og Siv Ellefsrud.

VINNERLAGET: Mikromarc United besto denne kvelden av Terje Olsen (fra venstre), Wenche Nyaas, Jan Erik Sandhals, Ine Sofie Lodsby, Knut-Iver Molden Lodsby og Siv Ellefsrud. Foto:

Av

Tre helt nye lag, rekordmange (?) deltakere og ekstraomganger for å kåre vinneren. Høydepunktene sto i kø under den siste quizen på Gran bibliotek i 2019.

DEL

Ditt HadelandDa quizmaster Håvard Krågsrud hadde tatt lagene gjennom kveldens førti spørsmål var det ingenting som skilte nykommer-laget Røyskattlia grublis og de mer erfarne Mikromarc United under quizen torsdag 14. november. Begge lag sto med 35 poeng. Dermed måtte det utslagsspørsmål til for å kåre en vinner. Dette spørsmålet var «Hvor mange medlemsland er det i EU?».

Før vi røper svaret (og vinneren), er det verdt å merke seg at Røyskattlia grublis ikke var det eneste nye laget under quizen. To lag som kalte seg henholdsvis Bilmekk og Spartakus hadde også tatt seg turen til Gran bibliotek denne torsdagskvelden for å delta i sin første quiz. Dermed stilte hele tretten lag på startstreken.
– Jeg ble betrodd oppgaven med å lede quizen fra høsten 2018, og i min tid er dette rekord i antall lag, forteller quizmaster Håvard Krågsrud.

MORALSKE VINNERE?: Røyskattlia grublis hadde bare fire personer med på laget, men klokket inn til delt førsteplass. Fra venstre står Steffen Mørtvedt, Knut Narvestad, Kari Aftret og Kalle Ihlen.

MORALSKE VINNERE?: Røyskattlia grublis hadde bare fire personer med på laget, men klokket inn til delt førsteplass. Fra venstre står Steffen Mørtvedt, Knut Narvestad, Kari Aftret og Kalle Ihlen. Foto:

Han forteller imidlertid at det fortsatt er mulig å få plass til enda flere lag, og håper at enda flere nykommere finner veien neste gang, som blir torsdag 23. januar.

Et lag som ikke kunne stille denne gangen, var det sporty politiker-laget fra Gran kommune. De hadde imidlertid gyldig fravær, ettersom det var kommunestyremøte samme kveld.
– I vårsesongen har vi lagt quizen på andre torsdager enn kommunestyremøtene. Da håper vi på et gjensyn både med politikerne i Gran, og gjerne også kollegaene deres i Lunner kommunestyre, sier Wenche Nyaas hos arrangøren.

Tilbake til resultatene. Det ble svært jevnt i toppen, og det var lite som skilte de beste lagene etter at quizmasteren hadde stilt de førti spørsmålene som leveres av quiz-guru Arvid Holmlund fra Grindvoll.

FOLKSOMT: Hele tretten lag kjempet om poengene, men det er fortsatt plass til noen flere når neste quiz går av stabelen 23. januar.

FOLKSOMT: Hele tretten lag kjempet om poengene, men det er fortsatt plass til noen flere når neste quiz går av stabelen 23. januar. Foto:

I den helt avgjørende ekstraomgangen tippet Røyskattlia grublis at det er 26 medlemsland i EU, mens Mikromarc United tippet 29. Sistnevnte var dermed nærmest ettersom svaret er 28.

Kveldens bokpremie, som trekkes ut blant alle lagene som deltar, ble vunnet av laget Bahamas.

Nå tar quizen på Gran bibliotek juleferie, men det blir nye muligheter for sosial poengfangst på følgende datoer etter nyttår: 23. januar, 20. februar, 19. mars og 16. april. Det avgjøres på et senere tidspunkt om det blir en ekstra runde i mai eller ikke.

RESULTATER
1: Mikromarc United og Røyskattlia grublis, 35 poeng (førstnevnte vant etter ekstraspørsmål)
3: HR-unionen, Bayern Frydenlund, Rulling Tullings og Bilmekk, 34 poeng
7: Optimistene, 33 poeng
8: De håpefulle, 3 par grå og Ringstad turn, 32 poeng
11: Quizdamene, 31 poeng
12: Bahamas, 30 poeng
13: Spartakus, 26 poeng

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags