Eftasjazz med Kristin og Kvistum hos Hadeland Jazzforum

EFTASJAZZ: Kristin og Kvistum spiller på Huset i Brandbu lørdag ettermiddag.

EFTASJAZZ: Kristin og Kvistum spiller på Huset i Brandbu lørdag ettermiddag. Foto:

Av
DEL

Ditt HadelandNære og inderlige stemninger, sterke melodier og solid musikalitet i et sjelfullt samspill. Det er hva duoen Kristin & Kvistum handler om.

Kristin Sevaldsen og Lars A. Kvistum oppsummerer fem års samarbeid med et nytt akustisk duo-album. Hovedtyngden av materialet har de hentet fra hver sine tidligere plateutgivelser, men her er låtene befridd fra de opprinnelige bandarrangementene. Bare sopransaksofon og flygel står igjen. Musikken er skjør og naken, men den puster og lever. Albumet byr også på et knippe helt nye låter.
Alt er innspilt i løpet av én intens dag i Stable Studios i Oslo.
Duoen Kristin & Kvistum har samarbeidet siden 2013, samt utgjort kjernen i Kristin Sevaldsen Group (KSG) og hennes soloutgivelser i 2015 og 2017.
Ideen med dette albumet er først og fremst å presentere det lyriske materialet i en ren og nedstrippet form. Acoustic er et ærlig album som lar seg gjenskape live på scenen. Publikum kan gå hjem og lytte mer til musikken de nettopp har hørt, mens nye arrangører skal vite hva de får når de ønsker å engasjere denne duoen til sitt event.
Her er delikate improvisasjoner, med tydelige referanser til jazz, folkemusikk og filmmusikk. Musikerne lar lytteren komme tett på. De lar pusten fra saksofonisten og knirkingen fra pianokrakken og pedalene høres når de spiller. Det er intimt og helt akustisk.

Saksofonist og komponist Kristin Sevaldsen har utgitt fire soloalbum og har hovedsakelig jobbet som soloartist med en klar musikalsk signatur. I tillegg har hun også arbeidet som frilansmusiker både nasjonalt og internasjonalt.
Pianist og komponist Lars A. Kvistum har et tydelig særpreg som særlig kommer til uttrykk på hans tre soloutgivelser med synthmusikk. Foruten solokarrieren har han arbeidet som frilansmusiker i flere år, nasjonalt og internasjonalt.

Hadeland Jazzforum ønsker velkommen til konsert på Folkets Hus i Brandbu lørdag ettermiddag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags