Nå er forberedelsene til årets russerevy i gang: – Vi vil vise at vi ikke tar oss selv så høytidelig

REVYSJEFENE: Synnøve Johnsrud Svendsen og Mathilde Nerby Stokk virker til å ha stålkontroll.

REVYSJEFENE: Synnøve Johnsrud Svendsen og Mathilde Nerby Stokk virker til å ha stålkontroll. Foto:

Av

Allerede i november begynte de så vidt å utforme noen ideer, men nå er russen offisielt i gang med øvelsene til årets russerevy.

DEL

Vinterferien er i gang, og vi besøker russen i det de har sin første øvelse på lørdag, i Hadeland kultursal.

70–80 elever med

Revysjefene Synnøve Johnsrud Svendsen og Mathilde Nerby Stokk tar seg tid til en prat før forberedelsene fortsetter.

– Jeg synes vi ligger godt an akkurat nå. Vi har en plan, og hvis alle gjør som de skal så får vi det i land, sier Mathilde.

Synnøve og Mathilde har hovedansvaret for det som skjer, men de får ekstra hjelp fra fem medlemmer i revystyret. I tillegg så setter de pris på at de 70–80 andre elevene som er med også er engasjerte og selvstendige.

– Foreløpig så har vi 24 ulike innslag, og vi får hele tiden flere forslag til ting som kan gjøres. Det liker vi, men siden alle er så ivrige må vi nok dessverre kutte noen innslag etter hvert, forteller Synnøve.

TINDER: Gutta har sketsj om hvordan datingappen Tinder har endret datinglivet. Fra venstre: Johannes Granaasen, Simen Munkerud, Cristoffer Lium Kvernstad og Anders Tøftum Olerud.

TINDER: Gutta har sketsj om hvordan datingappen Tinder har endret datinglivet. Fra venstre: Johannes Granaasen, Simen Munkerud, Cristoffer Lium Kvernstad og Anders Tøftum Olerud. Foto:

«Dommedag»

Jentene forteller at originalitet var viktig da de bestemte hva revyen skulle hete, og de endte til slutt opp med navnet «Dommedag», noe som ikke har blitt brukt før.

– Vi valgte navnet «Dommedag» fordi at folk fryktet at teknologien og infrastrukturen i landet skulle streike ved årtusenskiftet da vi ble født, fastslår Synnøve.

DOMMEDAG: Årets russ har latt seg inspirere av dommedagen som aldri kom.

DOMMEDAG: Årets russ har latt seg inspirere av dommedagen som aldri kom. Foto:

De skal selvfølgelig ikke røpe altfor mye, men de forsikrer at det blir humor, sang og dans som faller i smak for folk av alle aldersgrupper. I tillegg lover de at det blir pangstart på revyen med mange folk på scenen.

– Vi tar for oss temaer som er relevante i dag, og vi tuller blant annet mye med oss selv. Det er ofte et negativt syn på russen, men vi ønsker å vise at vi ikke tar oss selv så høytidelige, forteller Mathilde.

HUMOR: Disse jentene lover at det blir mye latter. Fra venstre: Emilie Gamborg-Nielsen, Cecilie Gustafsson, Mathilde Skiaker Feyling, Vilde Solli Klaussen, Marte Ekeberg Rønningen, Alida Marie Magnussen og Veronica Larsen.

HUMOR: Disse jentene lover at det blir mye latter. Fra venstre: Emilie Gamborg-Nielsen, Cecilie Gustafsson, Mathilde Skiaker Feyling, Vilde Solli Klaussen, Marte Ekeberg Rønningen, Alida Marie Magnussen og Veronica Larsen. Foto:

Øver i vinterferien

Å arrangere russerevy er et omfattende prosjekt, og i travle tider er det ikke alltid like lett å sette av tid til øvelser. Derfor har russen valgt å bruke vinterferien til å øve.

– Alt er arrangert av russen og foreløpig så ser det veldig bra ut. De som er med på et innslag har selv ansvaret for øving, og selv om det er mye venting på at scenen blir ledig, så har alle alltids noe å gjøre.

DANSER PÅ BORDET: Det trengs noe mer øving, men stemninga kan ingen klage på. Fra venstre: Kristin Fægri, Helene Rækstad Hanssen, Marthe Lund, Tonje Larsen og Anna Aaserud.

DANSER PÅ BORDET: Det trengs noe mer øving, men stemninga kan ingen klage på. Fra venstre: Kristin Fægri, Helene Rækstad Hanssen, Marthe Lund, Tonje Larsen og Anna Aaserud. Foto:

Premieren er 15. mars og det er to forestillinger dagen etter.

– Nå er stemninga god og det er ingen tvil om at vi gleder oss mye til å vise forestillingen. Billetter kommer snart ut, og vi håper at flest mulig kommer, forteller revysjefene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags