ROA: Oppfordringen om å ta livet med knusende ro, kommer fra revygjengen i Lunner Revy- og Teatergruppe. De garanterer at det blir lokalrevy.

I helgen var revyentusiastene rundt Viggo Bråthen samlet til latterlig og sosialt samvær hos Roar Kalvsjøhagen. Sammen med Gerd Sagen Hansen, Mette Bråthen, Odd Evenrud, Mari Lunder og Marthe M. Ohren skal de lage den sjette LURT-revyen i rekken. Premiere på revyen blir februar neste år og det blir i alt seks forestillinger. Gerd Sagen Hansen, en av «veteranene», gleder seg stort.
- Dette blir kjempeartig, jeg gleder meg veldig, sier hun.
- Det sa du ikke etter forrige revy. Da sa du at det var siste gangen du var med. Det er klart at en blir sliten og tom, parerer Viggo Bråthen raskt.
- En må ha mer enn litt lyst for å drive med dette, sier Roar som også vet at lokalrevy er en kraftprøve.
Slit og svette fra forrige lokalrevy i 2001 er nå glemt. Her er noen av temaene som Hadeland klarte å lirke ut av revygjengen.
- Vi er opptatt av nedskjæring av eldreomsorgen i Lunner. Det er penger å hente på vår spareplan, sier Gerd.
- Et av numrene går på utbrenthet. Det er bare å ta seg noen uker fri, så ordner det meste seg, flirer Roar.
Av andre emner er en lokal vri på «torsdagsklubben», og traumatiske skoleavslutninger med tvungen blokkfløytespilling.
- Ellers har vi prøvd å unngå det mest lokale. Folk i Lunner har nødvendigvis ikke oversikt over det som skjer i Gran. Det er viktig at folk kan kjenne seg igjen i det vi gjør på scena, understreker Viggo.
En ting som bekymrer revygjengen er at det er blitt stadig vanskeligere å være aktuell i revytekstene. Folks hukommelse er blitt for kort, i følge Odd.
- Vi hadde en sang om rådmannen men den er nå ute igjen, sier han og legger til at «rådmannsaken» trolig er forduftet i folks hukommelse når februar kommer.
Viggo Bråthen lover dyrt og hellig at neste års LURT-revy ikke går over alle støvleskaft.
- Vi er snille og skal bare drite ut offentlige personer. Ingen som sitter i salen skal behøve å føle seg uvel, sier Viggo.
- Og så tror jeg vi skal la Gud få være i fred i år, repliserer Gerd Sagen Hansen.