Thyra (28) viser kunst og forteller om å bli satt på sidelinjen

FØLGER DRØMMEN: Thyra Bækken viser sin kunst og holder foredrag om å ha lærevansker.

FØLGER DRØMMEN: Thyra Bækken viser sin kunst og holder foredrag om å ha lærevansker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Thyra Bækken fra Vestre Gran viser sin kunst og forteller om det å ha lærevansker, på Deichmanske bibliotek på Bjerke i mai.

DEL

For halvannet år siden skrev Hadeland om Thyra som slet gjennom hele skolegangen med dysleksi, dyskalkuli (vansker med tall) og ADHD. «Du er ikke dum om du er dyslektiker, selv om du får det stempelet i pannen», uttalte hun i intervjuet.

Her fortalte hun om strevet etter å være som «alle andre», men at hun nå ville følge den virkelige drømmen sin.

Da vi skrev om Thyra før jul i 2017, var hun med på prosjektet «Usensurert» gjennom organisasjonen Dysleksi Norge, der ungdom med lærevansker uttrykker seg gjennom kunsten.

Nå er det mulighet for å få et gjensyn med utstillingen. I hele mai henger den oppe i Deichmanske bibliotek, avdeling Bjerke, i Oslo.

Deichman Bjerke har ambisjoner om å bli landets første dysleksivennlige bibliotek, heter det i en pressemelding fra Dysleksi Norge. Utstillingen er åpen for alle, men er spesielt myntet på barn og ungdom og deres foresatte.

Holder foredrag om å bli satt på sidelinjen

Ved siden av å være en av 11 kunstnere som stiller ut, er Thyra assisterende kreativ prosjektleder for utstillingen, som varer fra 2. til 31. mai.

På en av de siste dagene, tirsdag 28. mai, blir det åpen dag med foredrag med Thyra Bækken og en av de andre kunstnerne, Mads Johan Øgaard. De vil snakke om hvordan det er å ha lærevansker, føle seg annerledes og «bli satt på sidelinjen». 

Med utstillingen har Dysleksi Norge ønsket å gi deltakerne mestringsfølelse ved at ungdom får vise fram selvlagde kunstverk og være stolte av det.

Noen av kunstverkene er også til salgs på utstillingen.

LES MER:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags