Atle Pettersen og Broadway-tema på operafest-fredagen

TIL HADELAND: Atle Pettersen gjester Operafest i Røykenvik på fredagen.

TIL HADELAND: Atle Pettersen gjester Operafest i Røykenvik på fredagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Operafest Røykenvik 2019 drypper endelig nyheter fra sitt program. Torsdag gikk de ut med at Atle Pettersen blir Eli Kristin Hanssveens makker på fredagens crossover-konsert.

DEL

Det går fram i en pressemelding som Operafest slapp torsdag kveld.

– Fredag bringer vi Broadway til Røykenvik og lørdag blir det store operaøyeblikket, sier kunstnerisk leder og operastjerne Eli Kristin Hanssveen.

– Operafest Røykenvik skal stå i operaens og vokalkunstens tegn med topp kvalitet i alle ledd. Derfor plasserte Atles enorme vokale kapasitet han på toppen av lista over ønskede samarbeidspartnere for Broadway Night. Han har et scenetekke og en unik musikalsk evne. Jeg mener vi ennå har sett en brøkdel av hva han er i stand til, sier Eli Kristin.

For de fleste er kanskje Atle Pettersen mest kjent som programleder for Beat for beat. Han har deltatt i NRKs Stjernekamp og vunnet TV2s Skal vi danse. Han har også hatt hovedrollen som Don Lockwood i Folketeateroppsetningen av Singing in the rain.

Svisker og tåreperser

Publikum kan forvente både tåreperser som Send in the clowns, kjente perler fra Sound of Music og Jesus Christ Superstar når Pettersen og Hanssveen inntar hovedscenen Halvdan Svarte fredag. 

Operafest Røykenvik er Eli Kristin Hanssveens musikalske hjertebarn. Hun er selv en usedvanlig allsidig artist, og nettopp denne bredden ønsker hun å vise gjennom å holde på fredagens crossoverkonsept i neste års Operafest som fortsatt har navnet Røykenvik spesial.

– Det er sånn vi vil ha det. Ulike musikkuttrykk, men alltid med stor vokalkunst. Det gjelder for alle vokalkunst på alle konserter på festivalen, sier Hansveen.

Opera Røykenvik

Operafest Røykenvik skal vare fra torsdag 13. til søndag 16. juni. Mens fredagen kanskje kan betegnes som showkvelden, står lørdagsforestillingen i den klassiske musikkens tegn. Forestillingen omtales også i år som operagalla, med de forventninger som ligger til en slik betegnelse.

Eli Kristin vil ikke være skråsikker på om det er gallaforestillingen hun ser mest fram til.

– Det er så mye vanskeligere å svare på enn du tror. Jeg gleder meg jo til alt. Samtidig er det klart at en viktig motivasjonsfaktor er ønsket om å bidra til at opera kommer tilbake til røttene sine som en musikalsk opplevelse for absolutt alle. Og i den sammenhengen er det klart at lørdagens forestilling er ekstra viktig, sier hun i pressemeldingen.

Hun lover nok en gang svært høyt nivå på solistene som deltar.

– Her kommer nok en gang fabelaktige solister på internasjonalt nivå til Røykenvik for å levere noen av de kjæreste høydepunktene fra Opera-scenen. Alle vil garantert kjenne igjen sin favoritt gjennom det som blir framført. Og med så ekstremt dyktige solister som blant andre Lori Guilbeau Nolan (sopran), Cooper Nolan (tenor) og vår egen Gunda-Marie Bruce (sopran) vil dette bli en nydelig konsert, sier Hansveen entusiastisk.

Hun er heller ikke i år bekymret for at «ren opera» blir i meste laget for hadelendingene.

– På ingen måte. I fjor var det mange som sa «jeg er jo ingen operakjenner», men de tok sjansen likevel. Og jeg har ikke tall på hvor mange som etterpå sa det var av den beste konsertopplevelsene de har vært med på. Det vil mange oppleve også denne gangen, lover Hanssveen.

FOR ANLEDNINGEN: Eli Kristin Hanssveen har blitt fotografert av fotograf Bjørn Tore Stokke. Nå letter hun på sløret og forteller om noen av artistene til neste års Operafest.

FOR ANLEDNINGEN: Eli Kristin Hanssveen har blitt fotografert av fotograf Bjørn Tore Stokke. Nå letter hun på sløret og forteller om noen av artistene til neste års Operafest. Foto:

Dobbel Opera Gourmet

En nyvinning av året er festivalen både vil starte og slutte med Opera Gourmet på Hemlaga på Næs.

– Det var så mange som hadde lyst til å være med på Opera Gourmet som ikke fikk plass i fjor at vi er veldig glad for at Hemlaga ønsker å utvide tilbudet til også søndag, sier daglig leder Morten Wien.

– Hva kan vel være en bedre start og avslutning på en Operafest enn et gourmet måltid med fantastisk mat, drikke og opera servert på en låve i Røykenvik, spør Wien retorisk.

Billettsalget starter mandag

Wien forteller at billettene legges ut for salg mandag 3. desember.

– Folk har allerede begynt å ringe, så vi regner med stor pågang, sier han til Hadeland.

Operafest har egen hjemmeside hvor det skal være ganske så åpenbart hvordan en skal få kjøpt billetter. Arrangørene håper at fjorårets barnesykdommer med klunder med å få bestilt via nettbrett er en saga blott i år. Syretesten på det får arrangørene mandag formiddag.

– Det enkleste er nok å bestille via PC. Vi håper billetter til neste års Operafest er årets selvfølgelige julegave, sier Wien.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags