En drøm går i oppfyllelse for Elisabeth (43) når hun får synge i Mariakirken

KONSERT: Denne gjengen står bak konserten i Mariakirken. Fra venstre: Grethe Karin Fossum, Elin Lien, Elisabeth Linstad Tangen, Inger Beathe Teslo Hoel og Camilla Karlsson.

KONSERT: Denne gjengen står bak konserten i Mariakirken. Fra venstre: Grethe Karin Fossum, Elin Lien, Elisabeth Linstad Tangen, Inger Beathe Teslo Hoel og Camilla Karlsson. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag 21. november skal Elisabeth Linstad Tangen (43) holde konsert i Mariakirken sammen med gode venner. Gjennom kollekt ønsker de å gi et bidrag til barn og unge i utenforskap.

DEL

– Jeg har lenge ønsket å holde konsert i kirka før jul. Drømmen har vært at jeg får synge noen av mine julefavoritter og andre hjertevarme sanger, forteller Elisabeth Linstad Tangen.

Nå blir drømmen virkelighet, og med seg på laget har hun fire venninner, Grethe Karin Fossum, Elin Lien, Inger-Beathe Teslo Hoel og Camilla Karlsson.

Malte et bilde

– I fjor malte jeg et bilde med bakgrunn i en opplevelse jeg hadde på sykehjemmet i Gran. Jeg sang julesanger for demente. Det ble 20 minutter med sang hvor jeg opplevde at de som var hardest rammet av demens sang med av full hals på julesanger av Alf Prøysen. Da jeg gikk hjem derfra ble jeg så rørt over det som skjedde. Senere fikk jeg beskjed om at de hele den kvelden snakket om denne opplevelsen og det fikk meg til å tenke på hvor lite som skal til for å glede, forteller Linstad Tangen.

HJERTEVARME: Dette bildet som Elisabeth Linstad Tangen har malt, heter Hjertevarme. Nå blir det også konsert med samme tittel.

HJERTEVARME: Dette bildet som Elisabeth Linstad Tangen har malt, heter Hjertevarme. Nå blir det også konsert med samme tittel. Foto:

Bildet hun malte kalte hun Hjertevarme, og samtidig kom ideen om å holde en konsert. Hun fikk med seg sine musikalske venner, og nå er hun snart klar for konsert.

– Hensikten med konserten er å spre gode følelser og inspirere til ettertanke. i tillegg ønsker vi at kollekten, som samles inn ved utgangen, skal gå til et aktivitetstilbud for barn og unge i utenforskap som heter Kjør for livet, forteller hun.

Klubbkvelder hver uke

Kjør for livet leverer tjenester til kommuner og fylkeskommuner. Barnevern, skole, SLT og andre relevante fagmiljøer rekrutterer deltakere inn til et inntaksteam som setter sammen teamet på fem–sju deltakere.

Teamet ledes av en teamsjef og en teamveileder. Klubben møtes i et fast klubblokale en kveld per uke gjennom året og arbeider i hovedsak med temaene trafikksikkerhet, teambygging, sosial kompetanse og livsstil.

EN DRØM: Det er drøm som går i oppfyllelse når Elisabeth Linstad Tangen synger i Mariakirken.

EN DRØM: Det er drøm som går i oppfyllelse når Elisabeth Linstad Tangen synger i Mariakirken. Foto:

Elisabeth Linstad Tangen vil ikke røpe for mye om repertoaret, men kan si så mye som at det blir både julesanger og andre viser og melodier.

– De som møter opp for å høre konserten i Mariakirken, får høre, lokker Linstad Tangen.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken