Klart for Elvelangs på Harestua

Elvelangs Harestua igjen: Bildet er hentet fra en tidligere vandring.

Elvelangs Harestua igjen: Bildet er hentet fra en tidligere vandring. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For tredje året holdes Elvelangs på Harestua, og vandrerne kommer i kontakt med alle de tre sentrumsnære elvene på stedet, Myllselva, Sveselva og Klemma.

DEL

Dagen for Elvelangs er som ellers i landet, torsdagen nærmest høstjevndøgn. I år går arrangementet 21. september.

Les også: Klart for Elvelangs Vigga

– Ruta for Elvelangs på Harestua er verdt en vandring i seg sjøl, men denne gangen får fotturisten mye mer enn bare turen. Fakler og annen belysning gir trollsk refleks i vann i bevegelse. Elva buldrer sint, klukker vennlig eller beveger seg så stilt, så stilt. Fløyter, gitarer, stemmer, flere stemmer, flerstemt, heksehyl, trollkjerringsbunding og hestevrinsk, speiderløfter, pauker og basuner gir liv til turen. Den som har vandret før, vil kjenne igjen noe, men også oppleve nytt, skriver Stein Buan i Kulturbruket i en pressemelding.

– For den nye vandrer blir alt nytt og spennende, og innslagene er mange. Folk som har deltatt på dette synes det er givende og samholdsskapende, og Kulturbruket som er arrangør håper at mange vil gå. Både nyinnflytta og veteraner oppfordres til samkvem langs elvene, sier Buan.

For å unngå trafikkforviklinger i Vestbygda går det drosjer i skytteltrafikk fra Samfunnshuset til starten ved Blyverket. Drosjene i Lunner stiller opp i dugnaden og kjører så godt som gratis, og det er ikke grunn for noen til å dra med seg bilen til Vestbygda, opplyser Buan.

Ruta går stort sett i tørt lende, men våte partier må forseres.

– Dette er ikke turen der du bruker diskotekskoa. Støvler anbefales, opplyser Kulturbruket.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken