En hyllest til livet og gleden

NY UTGIVELSE: Hilmar «Bussi» Karlsen Rosenborg har gitt ut ny CD. Foto: Siv Ellefsrud

NY UTGIVELSE: Hilmar «Bussi» Karlsen Rosenborg har gitt ut ny CD. Foto: Siv Ellefsrud

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Hilmar «Bussi» Karlsen Rosenborg er ute med ny CD. Oppsummert møter vi her en glad gutt som hyller livet.

Bussi, som han oftest kalles, bor på Gjøvik. Slik har det ikke bestandig vært. Som barn i en reisende familie har han bodd nær sagt over hele landet, også på Hadeland. Med en slik bakgrunn er det også sterke innslag av nostalgi på «Det finns en dal», som CD-en heter.

«Minner og drømmer kan ingen få ta bort fra meg», synger Bussi på sin egen låt «Gi meg tilbake det liv». For øvrig den eneste som han har signert sjøl på denne utgivelsen.

Til gjengjeld har han fått god hjelp av kona Ritha Sonni Haugli Karlsen når det gjelder låtskriving. Og ikke minst her trer livsgleden klart fram.

«Jeg takker deg du gode liv, at du lar meg leve. Hver dag er en fryd, ja en herlig glede. Det merker alle som er til stede», lyder første vers i hennes sang «Jeg takker deg du gode liv».

Tre låter er signert Ritha Karlsen. Resten av de elleve låtene på plata er hentet annet steds fra, med den eviggrønne slageren «Gryta hennar mor» som den kanskje mest kjente.

Og slik sett er dette helt i tråd med Bussis egen musikkfilosofi.

– Jeg ønsker å ta vare på de gamle visene, så disse ikke blir glemt. Dette er skatter som det er viktig å verne om, samtidig som Ritha og jeg lager nye viser for ettertiden, skriver han på hjemmesiden sin.

Bussi har med seg et knippe gode musikalske medhjelpere på utgivelsen, som er hans fjerde i rekken. Ved hjelp av dem er tekster og melodier pakket inn i et lydbilde som bygger godt oppunder de røde trådene livsglede og nostalgi.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags