Fullt hus og tommel opp for «Jungelboka»

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdagens premiere på «Jungelboka» ble noen minutter forsinka. Ikke noe å klage over. Dette er nemlig en forestilling som er vel verd å vente på.

DEL

GRINDVOLL: «Jungelboken» fra 1894, av den britiske forfatteren Ruyard Kipling, er en klassiker. Kjent som både bok, film og musikal. Fagertun barne- og ungdomsteater (FABU) satte opp «Jungelboka» for første gang i 1994, som teaterets andre oppsetning. Nå er Mowgli, Baloo, Baghera og resten av gjengen tilbake på Skogglimt. Allerede før premieren lørdag var forestillingen en suksess, med over 900 billetter solgt.

Helhjerta gjennomføring

Fra første skritt innenfor døra befant publikum seg midt i jungelen. Netting og frukt hengende i taket skapte forventninger til hva som ventet inne på scena. FABUs versjon av «Jungelboka» er en helstøpt produksjon fra start til slutt. Med kulisser, kostymer og lyssetting som drar tilskuerne med inn i historien.

De unge skuespillerne imponerer med kroppsspråk, mimikk og ikke minst hukommelse. Her var det tilsynelatende ingen feil, til tross for at dette var første forestilling. Flere av de 27 på scena har vært med i teatergruppa i flere år og begynner å bli svært scenevante. Men, det så jammen de nyeste skuespillerspirene ut til å være også. Her var det lite nerver som viste seg. Selv om «Jungelboka» var første FABU-forestilling for ni av de unge på scena. Det sier nok mye om samarbeidet innad i gruppa, og ikke minst om forberedelsene.

Familieteater krever mye. Man får, som kjent, høre sannheten fra de yngste tilskuerne. Er det et øyeblikk dødpunkt, vil det merkes i salen. Skal en tolke premièrepublikummet, treffer «Jungelboka» blink med tanke på målgruppen. Her fikk verken store eller små tid til å kjede seg. De unge skuespillerne evner i høyeste grad å drive handlingen framover. Kanskje på grunn av overbevisende innlevelse og et uredd uttrykk.

Kjent musikk og humor

Hovedpersonen Mowgli spilles av den sjarmerende Maria Oppen Schiøtz. Med glimt i øyet er hun troverdig i rollen som den nysgjerrige og ivrige gutten som er oppfostret hos en ulveflokk inne i jungelen.

Mowgli havner stadig i trøbbel. Særlig fordi den sultne tigeren Shere Khan, spilt av Lars Thalian Morstad, gjerne vil ha klørne i ham. Den dansende og bekymringsløse bjørnen Baloo, spilt av Amalie Wad Andersen, er Mowglis beste venn. Han og panteren Baghera, spilt av Mulbah Alfred Dulleh, forsøker å passe på Mowgli. De to har riktignok litt ulik framgangsmåte for denne oppgaven. Ingrid Marie Lunder er den syngende og hypnotiserende slangen Kaa, mens Bendik Simensen har rollen som apekonge.

Sistnevnte bidrar også på bass i bandet The Bloopers, som spiller all musikken i stykket. Glenn Friborg spiller gitar og Even Skjellerud er trioens trommeslager. Musikken spiller en stor rolle i «Jungelboka». Det er en herlig blanding av musikalens opprinnelige sanger og kjente poplåter med ny tekst. Som Britney Spears' «Toxic» og «10 000 lovers» av TNT.

Musikken underbygger den i stor grad den humoristiske tråden gjennom forestillingen. Under hele premieren satt latteren løst i salen. Her serveres det mange artige gullkorn og ordspill undervegs.

Høstet blomster og ros

Jakob Velo Stenshorne (12) og Ingrid Stenshorne (3) var to av tilskuerne under premieren lørdag.

– Dette er gøy. Tigeren er spesielt morsom, fortalte Jakob i pausen.

– Jeg synes det er fint å være på teater. Det var mest gøy når Mowgli ble rar og sto sånn helt stille, syntes Ingrid.

Da siste ord og tone var unnagjort på scena, var det mange som ønsket ordet. Både regissør Audhild Haugestøl Strømnes og nestleder i FABU, Kristin Friborg takket skuespillerne for en fantastisk innsats. Begge høstet deretter både ros og blomster for den jobben de selv har lagt ned i prosjektet.

Ingen av de tre hadelandsordførerne hadde tid til å komme på premieren, men hadde sendt noen i sitt sted for å takke FABU for årets forestilling. Først ut, var varaordfører i Lunner, Halvor Bratlie.

– Tusen takk til alle sammen. Dette var fantastisk flott og det er det hver gang vi kommer hit til Skogglimt. Vi er stolte av å ha FABU her i Lunner, roste han.

Informasjonssjef i Gran kommune, Kirsten Jåvold Hagen, var på plass i stedet for ordfører Willy Westhagen.

– Jeg er så glad for at jeg måtte overta denne oppgaven. Dette er så bra at jeg nesten må grine, sa hun og lot barnebarnet Lucas dele ut blomsten til den han ville. Valget falt på Baghera.

Varaordfører i Jevnaker, Trine Lise Olimb, takket også for forestillingen. Det samme gjorde Kristin Ruud fra Sparebank 1 Ringerike Hadeland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags