Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig samvittighet og uro for egne dyr fikk henne til å dra hjem

Vibeke Hoff fra Bleiken trakk seg fra Farmen

Artikkelen er over 6 år gammel

GRAN: Etter halvannen uke som deltaker i reality-programmet «Farmen» på TV 2, valgte dyretolk Vibeke Hoff å reise hjem til gården på Bleiken.

– Det var først og fremst samvittigheten overfor familie og venner som hadde jobben med å passe dyrene mine, som fikk meg til å dra hjem, sier Hoff.

Samtidig forklarer hun at hun hadde en veldig uro i seg de siste dagene før hjemreisen. Da Hoff kom hjem viste det seg at to hunder og en hest faktisk var alvorlig syke. Kort tid etter døde begge hundene.

Ble spurt om å delta

Dyretolken forklarer videre at hun selv aldri søkte om å få være med på «Farmen». Hun ble oppringt av produksjonsselskapet Strix i mai med spørsmål om hun ville delta.

– Først trodde jeg det bare var fleip. Jeg hadde aldri sett en eneste episode av programmet før en gang. Jeg visste at det har vært slakting av dyr, noe jeg ikke liker, sier Hoff.

Hun ble derimot overbevist om å delta etter et møte med produksjonsselskapet.

– Det var et koselig møte og jeg ble fortalt at de ønsket å rette blikket mer mot dyrestell enn tidligere. Det var nettopp derfor de ville ha med meg.

Vibeke fra Brandbu trakk seg fra Farmen 

– Har lært masse om meg selv

Selv om Hoff trakk seg etter kun halvannen uke, angrer hun ikke på deltakelsen.

– Jeg har blitt kjent med en gjeng supermennesker. Vi ble overraskende fort kjent med hverandre. Vi snorka sammen, så hverandre i underbuksa og pusset tennene sammen, forteller Hoff.

Ved siden av å ha fått flere nye venner, har hun lært mye.

– Jeg har lært masse om meg selv og gjort meg noen nye erfaringer. Nå vet jeg hvordan det er å være ordentlig sulten.

Hun innrømmer at hun lengtet tilbake til «Farmen» de første dagene etter hjemkomsten. Samtidig angrer hun ikke på avgjørelsen.

– Jeg hadde aldri noen ambisjoner om å vinne. Målet var å prøve noe nytt og sette søkelyset på dyrevelferd og dyrekommunikasjon. Det har jeg gjort, avslutter Hoff.

Med begge hadelendingene ute av spillet er det nå tolv deltakere igjen på gården.

Kommentarer til denne saken