LUNNER: Fem minutter før programmet skulle starte var det ganske glissent i rekkene på Solvang. Rundt om hørtes hviskende stemmer som bekymret spurte om hvor det ble av festdeltagerne.
- Vi vet da hvordan hadelendinger er, smilte damene i billettluken beroligende.
- Her kommer en alltid et kvarter for sent! Vi får bare la døra stå oppe, så er de her snart.

Og ganske riktig, salen fylte seg opp etter hvert. Men det var først da dansen begynte at det virkelig strømmet på.
- Vi er nok blitt litt sånn her på Hadeland at vi ikke går ut før mellom ni og ti, sa Ester Haga i hovedkomit—en for Lunners 100-årsjubileum, som stod bak festen.
- Dessuten var det nok veldig mange som ville ha med seg intervjuet med kronprins Haakon og Mette-Marit.

VARIERT PROGRAM
Først ut på scenen var Gisle Sløtte på fele, som begynte med en springdans fra Oppdal og fortsatte med en halling «til ære for alle de staute kara i Lunner». Deretter skiftet han til gitar, og framførte Prøysen-visa «Kjærringkjæft», til mye latter og applaus fra salen.

Lunnerjentenes Revygruppe var neste post på programmet. Denne gruppa ble startet opp i 1981, og turnerte både innenfor og utenfor Hadelands grenser i en femårsperiode før de ga seg i 1986.

Nå var de samlet igjen til ære for Lunners 100-årsjubileum, og 15 år etter satt både replikker og kostymer fremdeles like godt. «Æille så nær som a' Ingebjørg», «Jeg gikk og gikk og gikk og gikk» og «Lunbyingen» var noen av de kjente og kjære numrene de hadde i sitt repertoar. Publikumsfavoritten var nok likevel de velkjente gjennomgangsfigurene Torvald og Karl, som fikk hele salen til å skrike av latter og bryte ut i spontan applaus.

En annen kjent figur som dukket opp på scenen lørdag kveld var Tyttebærbråtan, alias Arne Sundvoll. Han fortalte skrøner som alltid, og ble møtt med stor jubel fra salen.

Mesteparten av det gamle orkesteret til Lunnerjentenes Revygruppe var også samlet for anledningen, på lørdag bestående av Ivar Sundvoll, Hans Petter Erstad, David Lehre og Kjell Sommerstad.

KULTURPRISEN TIL LURT
- Lunner kommunes kulturpris for år 2000 går til Lunner Revy- og Teatergruppe på bakgrunn av deres lange innsats for revy- og teaterlivet i Lunner, sa ordfører Harald Nessjøen. Det var ordføreren og kultursjef Svein Olav Karlsen som delte ut prisen, som denne gang var et maleri av den colombianske kunstneren Silva.

Eva Oppen Solheim og Stefan Hvinden opptrådte før utdelingen med en ballade fra LURT-oppsetningen «Bronsebukkene». Denne forestillingen var ett av punktene som ble nevnt som begrunnelse for at kulturprisen gikk til LURT.