BRANDBU: Filmklassikeren Fjols til Fjells kom på kino for første gang i 1957. 60 år senere vises filmen på Brandbu kino, og det er en helt nystartet filmklubb som står bak.

– Jeg er veldig filminteressert og studerer for tiden film og fjernsynsvitenskap på Lillehammer. Ettersom det ikke er noen filmklubb her fra før, tok jeg initiativ til å starte en klubb. Hadeland filmklubb har allerede valgt et styre, men dette er første gangen vi går ut for å verve medlemmer, forteller Susanne Fjeldbu.

Hun er valgt til leder i klubben. Marlene Odda er sekretær. I tillegg er May Linn Prestegård og Jeanette Rækken med i styret.

– For å kunne se filmene vi setter opp, må du selvsagt være medlem. Alle som vil kan melde seg inn førstkommende lørdag, i forkant av visningen. Denne filmen er gratis for medlemmene. Billettene til kommende filmer blir heller ikke dyre, sier Fjeldbu.

Passet bra med påskefilm

I Fjols til fjells har Leif Juster den bærende rollen, men filmen har mange kjente skuespillere på rollelista. De siste årene har NRK droppet å vise filmen i påsken. Nå blir det mulig å se filmen på Brandbu kino.

– Jeg liker filmen godt, og ettersom påsken nærmer seg passet den godt som åpningsfilm, kommenterer Fjeldbu.

På åpningen deles det også ut gratis popkorn og de 20 første får gratis kinobillett til en valgfri film på Brandbu kino.

– Etter at vi har sett filmen har vi avtale med Sandbeck Pub, som serverer noe sprudlende i glasset til dem som velger å ta turen dit, forteller Fjeldbu.

Foreløpig har ikke styret satt opp noen flere filmer, men planen er at det skal bli minst én film i måneden. Hovedfokuset blir på norske og nordiske filmer, men de vil ikke holde seg slavisk til det.

– Det er bare det at jeg er veldig opptatt av norske og nordiske filmer, sier Fjeldbu.

Gleder seg til halloween

Mens Fjeldbu er opptatt av det filmfaglige, har sekretær Marlene Odda fokus på rammen rundt.

– Det er morsomt å gjøre noe mer ut av det enn bare å se filmen. Jeg gleder meg for eksempel veldig til halloween, smiler Odda.

Dersom det blir stor interesse for filmklubben, er det ikke umulig at de vil sette opp filmer enda oftere.

– Jeg ser for meg at vi på sikt kan sette opp en film i uka, dersom interessen blir stor nok, sier Fjeldbu.

Håper på filmfestival

Kinosjef Rune Larsen hilser en filmklubb mer enn velkommen og ser fram til å samarbeide med klubben.

– Vi har ønsket oss en lokal filmklubb. Kommunen er opptatt av å tjene penger, og tenker nok litt safe når det gjelder hvilke filmer vi setter opp. Med en filmklubb kan det bli vist smalere kvalitetsfilmer som vi ellers ikke ville hatt muligheten til å sette opp, sier han.

Han ser også for seg et samarbeid om en filmfestival på sikt.

– Det er noe vi har snakket om også, sier Fjeldbu.