Gå til sidens hovedinnhold

Møt filmskaper Erik Poppe i Hadeland kultursal

Artikkelen er over 3 år gammel

Førstkommende tirsdag kan du møte Erik Poppe i Hadeland kultursal. Han står bak de sterke filmene om Utøya og Per Fugelli.

Erik Poppe er aktuell med to ganske ferske filmer, som begge har gjort sterkt inntrykk på mange. Tirsdag blir filmene vist i Hadeland kultursal, og etterpå blir det panelsamtale med filmskaperen. Her deltar også tidligere prost i Hadeland og Land, Hans Erik Raustøl.

Tema for kveldens samtale er hvilke syn på verden disse filmene viser oss. i tillegg til at publikum blir bedre kjent med Poppe.

Det legges opp til filmvisninger både på dagtid og på ettermiddagen. Alle er åpne for publikum, men de som vies er skoletida er gratis for skolens elever.

Hans Erik Raustøl forteller at begge filmene har gjort inntrykk.

LES OGSÅ:

Les også

Mari Lynne (15) om Utøya-filmen: – Ubeskrivelige inntrykk

– Det var en sterk og stor opplevelse å se filmen Utøya 22. juli. For meg handler filmen om livets yttergrenser, og alle de følelser som vekkes til live når noen vil ta fra oss det fineste vi har fått, nemlig livet. Jeg gleder meg til å dele refleksjoner rundt kjærlighet, åpenhet, vilje til å leve, den moralske forpliktelse til å ta kampen opp mot det Fugelli kaller «brunt grums», foreldrenes rolle når barna skal prøve seg på egen hånd, den brå og den forutsigbare død og hvor vi skal gjøre av angsten vi alle på et eller annet nivå bærer på, sier han.

Kommentarer til denne saken