Hennes jobb er å innstille en kandidat fra hver kommune. Derfor vil hun gjerne komme i kontakt med så mange unge, lovende talenter som mulig, så fort som mulig.

Og i hvert fall innen 16. februar. Det er fristen hun har for å få tid å gå gjennom lokale kandidater og finne ut hvem hun skal sende videre som kommunekandidater fra henholdsvis Lunner og Gran.

- Selv om jeg er rektor ved kulturskolen, kjenner jeg ikke alle lokale talenter. Jeg er sikker på at det kryr av dem, sier hun.

Og for å være sikker på å komme i kontakt med så mange som mulig, oppfordrer hun gjerne folk om å komme med tips dersom de vet om ungdom som driver med kunst eller kultur.

- Det er jo ikke sikkert alle tar kontakt selv, sier hun.

Grenseløst

Det er ikke lagt noen grenser for hvilke kulturelle uttrykksformer som kan få et drømmestipend. Musikere, dansere, malere, tegnere, filmskapere, sirkusartister, animasjonskunstnere, tegnere, stand-up komikere, skuespillere og flere til kan hive seg på. Det er bare fantasien som setter grenser.

Både enkeltutøvere og grupper kan melde sin interesse.

Og det er ingen grunn til å sette kvalitetsmessige grenser for seg sjøl.

Den som ikke prøver, har i hvert fall ingen mulighet til å få stipend.

De grensene som er satt er av mer formell art. Kandidatene kan for eksempel ikke være etablerte kunstnere, og de må være født i 1989 eller senere.

En million kroner

Alt i alt skal det deles ut 100 drømmestipend i 2009. Hvert av dem på 10.000 kroner.

Det er Norsk Tipping som legger millionen i potten. Fordelingen skjer i samarbeid med Norsk Kulturskoleråd.

Juryleder er ingen ringere enn Frode Alnæs, gitarist i Dance With a Stranger.

Tidligere vinnere

Mange vil kanskje huske at Gran kommunes drømmestipendkandidat for 2008, cellist Ragnhild E. Wesenberg, ble plukket ut som en av hundre vinnere.

Hun er nå i ferd med å videreutvikle sine musikalske drømmer, med utdanning i England.

Det var andre som fikk stipend i fjor også. The BlackSheeps er likevel kanskje mest kjent for seieren i Melodi Grand Prix Junior, med landeplagen «Oro jaska, beana».

hka@hadeland.net