Stokke åpner fotoutstillingen «Kultursalens Wall of Fame» lørdag

SØLV: Fotograf Bjørn Tore Stokke ble hedret med sølv for dette bildet av Kari Bremnes.

SØLV: Fotograf Bjørn Tore Stokke ble hedret med sølv for dette bildet av Kari Bremnes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 8. desember blir det åpning av et fotoprosjekt som skal vise bilder av kjentfolk som har gjestet Hadeland kultursal.

DEL

Bildene er signert fotograf Bjørn Tore Stokke.

– Når vi nå henger 12 utvalgte bilder på veggen, og de fleste kan ses for første gang, så har vi vektlagt det enkelte fotografiets kvaliteter framfor artistens navn, sier Torstein Nybø, leder for Hadeland kultursal.

Han tror likevel at mange vil kjenne artistene fra media og arrangementer i kultursalen.

– For meg har dette derfor blitt en utstilling hvor Bjørn Tore Stokkes blikk og fotografiets egenart utfordrer oss til å gjenkjenne mennesket i menneskene, uttaler Nybø.

Åpning av utstillingen skjer i forkant av juleshowet «Tøyser jula inn» samme dag.

Kunstnerisk samarbeid

I anledning femårsjubileet til Hadeland kultursal høsten 2017 startet et kunstnerisk samarbeid med den lokale fotografen Bjørn Tore Stokke.

Siden den gang har en rekke artister blitt portrettert. Senest i november ble det premiedryss for Stokke på Hedmark og Oppland Fotograflaugs årlige Laugskonkurranse med portretter av musiker Kari Bremnes og filmregissør Erik Poppe. Han har tidligere blitt kåret blant de ti beste i verden på portretter i World Photographic Cup.

Nasjonale og lokale

Blant bildene på «Wall of Fame» vil Bjørn Tore Stokke vise menneskene som Didrik Solli-Tangen, Kari Bremnes, Erik Poppe, Halvdan Sivertsen, Pål Moddi Knutsen, Adam Douglas, Lars Saabye Christensen og Jørn Lande, men også noen personlige samspill med gruppebilder av Nordic Tenors, Henriette Steenstrup og John Brungot, Barokksolistene og artistene i sommershowet Våryr.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken