I kveld kommer Malmfrid hjem til Hadeland med prisbelønnet forestilling

I fjor: Malmfrid Hovsveen Hallum fikk Ibsenprisen 2018 for forestillingen «Solveigs 2. sang».

I fjor: Malmfrid Hovsveen Hallum fikk Ibsenprisen 2018 for forestillingen «Solveigs 2. sang». Foto:

I fjor fikk Malmfrid Hovsveen Hallum fra Lunner Ibsenprisen for «Solveigs 2. sang». I kveld kommer Teater Innlandet til Glasslåven med forestillingen.

DEL

Dette blir også siste sjanse til å oppleve den i denne omgang.

– Det er alltid fint å vende tilbake til Hadeland, sier Malmfrid Hovsveen Hallum i en pressemelding sendt ut av Gunnar Kopperud.

– Selv om jeg trives som anonym forfatter, jeg vil ikke stå foran verket, det kan snakke for seg selv. Men på Hadeland kjenner vi hverandre.

Etter kveldens forestilling kan publikum møte dramatiker Hallum i samtale med nettopp forfatter Kopperud.

LES OGSÅ:

Peers Solveig

Forestillingen tar utgangspunkt i Henrik Ibsens «Peer Gynt», men fokuserer på Solveig. Den er skrevet på bestilling fra NRK Radioteatret og Radio Innlandet.

«Omringet av tre store skjermer, i Glasslåvens stemningsfulle storstue, får publikum oppleve teater/radioteater på en helt ny måte: Gjennom lyd, musikk, film og bilder følger forestillingen Solveigs forsøk på å kvitte seg med minnet om HAN som en gang gikk, men ba henne vente», skriver Kopperud om forestillingen.

Fra Fabu til Europa

Hallum er i dag dramatiker på heltid, har skrevet i ti år og fått oppført 18 verk – også i land som Nederland, Belgia og Tyskland. Hun er utdannet skuespiller fra Rose Bruford College of Theatre & Performance i London.

Teatereventyret startet i Fagertun barne- og ungdomsteater, der Hallum var innbytter som Geitemor i Fabus oppsetning av «Rockeulven».

På nyåret er hun premièreklar på Kilden teater i Kristiansand.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken