Edda-dikt på biblioteket i Gran

Knut Ødegård (født 6. november 1945 i Molde) er en norsk forfatter bosatt vekselvis i hjembyen og i Reykjavík på Island. Han har siden debuten med diktsamling i 1967 gitt ut et førtitalls bøker: Lyrikk, skjønnlitterær prosa, fagbøker, barne- og ungdomsbøker og en rekke gjendiktninger av utenlandsk poesi og prosa. I 2013 kom første bind av hans firebindsverk med gjendiktninger av eddadiktene med kommentarer.

Knut Ødegård (født 6. november 1945 i Molde) er en norsk forfatter bosatt vekselvis i hjembyen og i Reykjavík på Island. Han har siden debuten med diktsamling i 1967 gitt ut et førtitalls bøker: Lyrikk, skjønnlitterær prosa, fagbøker, barne- og ungdomsbøker og en rekke gjendiktninger av utenlandsk poesi og prosa. I 2013 kom første bind av hans firebindsverk med gjendiktninger av eddadiktene med kommentarer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag kommer forfatter Knut Ødegård til Gran bibliotek. Publikum vil få møte Ødegård gjennom et foredrag og i samtale med Arnfinn Nilsen som er lektor i norsk og ansatt ved Hadeland videregående skole. Det vil også bli åpnet for spørsmål fra salen.

Hadeland Litteraturforum ved Foreningen Norge Gran står bak arrangementet.

Eddadikt er dikt fra norrøn tid som handler om ulike ting fra den norrøne mytologien. De er trolig overlevert muntlig i flere hundre år før de ble skrevet ned av prester og munker på Island rundt 1200-tallet. Noen av de mest kjente er Trymskvida, Voluspá og Håvamål.

Knut Ødegård (72) debuterte med diktsamling i 1967, og har senere gitt ut et førtitalls bøker. I 2013 kom første av fire bind der han gjendikter Eddadiktene, og kommenterer disse.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags