Falkbergets hudløse evangelium

Artikkelen er over 2 år gammel

Johan Falkberget presenteres i Gran bibliotek mandag 6. november

DEL

Hadeland kirkeakademi Hadeland kirkeakademi og Hadeland litteraturforum inviterer til foredrag om Johan Falkberget i Gran bibliotek mandag 6. november.

I år er det femti år siden Johan Falkberget, Bergstadens dikter døde. I den anledning er mange av hans bøker utgitt på nytt, parallelt med at det er utgitt flere studier om hva han sto for.

En av de sentrale Falkberget kjennerne, Sturle Kojen er invitert av Hadeland kirkeakademi til å holde foredrag ut fra sin studie: «Falkberget – forteller og stridsmann.» Han har i flere sammenhenger framholdt at Falkberget først og fremst er arbeidernes dikter og har vært kritisk til at Falkberget i litt for stor grad gjøres til «kirkens eiendom»

– Når Hadeland Kirkeakademi skulle finne fram til sitt bidrag til «en norsk litterær kanon» så landet vi raskt på denne særegne dikteren, som er så opptatt av å skildre arbeidsfolks vanskelige kår, men som samtidig er en mester i å dikte håp og framtidstro inn i deres hjerter, skriver arrangøren i en pressemelding.
Det serveres te, kaffe og noe å bite i og det er lagt opp til samtale etter foredraget.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags