– Vi skal tenne fakler på stien fra Harestua stasjon til solobservatoriet. Vi kaller arrangementet Stjernevandring. På toppen skal vi ha lavvo hvor vi serverer varm hjemmelaget suppe, før vi avslutter med en fin konsert, forteller Yvonne Cecilie Bjerke, som sitter i styret i både DNT Hadeland og Kulturbruket Harestua.

På arrangementets Facebook-side kan vi lese at verdenssamfunnet sammen om å vedta FNs 17 bærekraftsmål i 2015. De utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arbeidet er godt i gang, men for at verden skal nå målene må alle kjenne til dem.

– Med hodelyktene på skal vi lage en lyslenke som vil minne hele bygdas befolkning på at vi fortsatt har en jobb å gjøre, opplyser arrangørene som lover deltakerne en fantastisk stemning under åpen himmel.

Det musikalske innslaget en det Ragnar Blichfeldt. På Facebook-siden beskrives han som en typisk norsk visesanger, med typisk piano, typiske tekster og et typisk forhold til det å være født 1964. Han skriver fra hofta, leveren, magen eller hjertet om ting som rører rundt i noe han også tror er et typisk liv. Materialet strekker seg fra politiske sleivspark til selvransakende funderinger, godt innsmurt i selvironisk olje.

Turen starter på Harestua stasjon, og arrangørene anbefaler alle å ta hodelykt, varme og vanntette klær og en ryggsekk med noe varmt og kaldt å drikke.