Lover en vakker start på julehøytiden

FLOTT FORMIDLING: Reidun Sæther og Jarens Hornmusikkforening sørget for at hadelendingene fikk det de er ute etter i timen før midnatt lille julaften, lave skuldre og god julestemning.

FLOTT FORMIDLING: Reidun Sæther og Jarens Hornmusikkforening sørget for at hadelendingene fikk det de er ute etter i timen før midnatt lille julaften, lave skuldre og god julestemning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jaren Hornmusikkforening gjentar suksess-samarbeidet med Reidun Sæther på sin tradisjonsrike midnattskonsert lille julaften.

DEL

Midnattskonsert i Tingelstad kirke Midnattskonserten med Jaren Hornmusikkforening lille julaften er en stemningsfull juletradisjon for mange på Hadeland. Med dirigent Bjørn Sagstad, solist Reidun Sæther og musikerne i Jaren Hornmusikkforening håper de i år, som i fjor, å sette julestemningen før kirkeklokkene ringer julenatten inn.

Reidun Sæther ble for alvor kjent for det norske folk da hun kom til finalen i Stjernekamp i 2014. Hun debuterte som plateartist samme året med albumet «Where my Secret Lies». I november 2016 slapp hun vinterplaten «Frostroser». Her synger hun en blanding av julemusikk og egenkomponert musikk på norsk, og noen av sangene får man høre i Tingelstad kirke lille julaften – med brassband som akkompagnement.

Midnattskonserten byr i år som i fjor på kjente, kjære julesanger som «Mitt hjerte alltid vanker», «Det lyser i stille grender» og «O helga natt», samt annen stemningsfull og vakker musikk som «Gabriellas sång» fra filmen «Så som i himmelen», og brassbandstykket «Resurgam» skrevet av Frelsesarmeen-komponist Eric Ball.

Tradisjonen tro blir det tekstlesing mellom musikken, og det er sokneprest Dagfinn Magnus som står for dette. «Stor stemmeprakt» og «Korps i særklasse» er stikkord fra fjorårets anmeldelse av midnattskonserten. Korpset, dirigenten og solisten lover også i år en vakker start på julehøytiden.

LES OGSÅ: Stemmeprakt og velklang ved midnatt

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken