Kari Hestnes stiller ut malerier – en reise i kosmos malt om natten

UTSTILLING: Kari Hestnes gleder seg til utstillingsåpning torsdag i Galleri Brande.

UTSTILLING: Kari Hestnes gleder seg til utstillingsåpning torsdag i Galleri Brande. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag 25. oktober holder Kari Hestnes vernissasje i Galleri Brande, denne gangen med egne malerier.

DEL

Kari Hestnes er mest kjent som strikkedesigner og ble i 2017 utnevnt som årets strikkedesigner under Strikkefestivalen på Hadeland Glassverk.

I dag arbeider Kari som fotograf og kunstner i tillegg til sin strikkedesignkarriere. Hun vier mer og mer tid til kunsten og har de seneste år arbeidet med kunstfotografi, akvareller og akrylmaleri. Kari har også stilt ut sin tekstilinstallasjon, «Wheels of Life» på Hadeland Glassverk og i Sverige.

I sin kunst forsøker Kari å formidle noe av undringen over å være menneske i kosmos og i verden. Hun ønsker å uttrykke menneskets lengsel etter å forstå sammenhengen mellom det ytre og indre livet og det indre får en stor plass i hennes bilder.

– Det er ikke selve motivet som er det viktigste i min kunst sier Kari, men like viktig er det som ligger mellom lagene i meg og som jeg intuitivt uttrykker i bildet.

– Jeg åpner opp for det drømmende og ukjente, kanskje kan det kalles sjelens stemme? Maleprosessen fungerer best på natten, jeg som aldri har vært et nattemenneske. Da får jeg tilgang til en annen del av meg selv, jeg skrur av hjernen og går over i lyttemodus, forteller Kari.

– Jeg blir like overrasket hver gang et bilde blir ferdig, den tenkende delen av meg hadde aldri kunnet male på denne måten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags