Olav Duun-kveld i Gran bibliotek

Artikkelen er over 1 år gammel

Hadeland Litteraturforum har invitert Grethe Fatima Syéd til å introdusere Olav Duun for hadelendingene i Gran bibliotek 2. mai.

DEL

Forumet har valgt Duun etter at Fritt Ord utfordret dem til å finne forfattere som er aktuelle i vår samtid.

Grethe F. Syed har arbeidet med Olav Duun i flere år og tok doktorgraden på tekstene hans i 2012. I foredraget introduserer hun lesing om tema og motiv som står sentralt, men som aldri er blitt løftet fram som de blir her. I boka trekker hun tråder fram til vår tid, for å vise hvorfor vi fortsatt skal lese Olav Duun.

Grethe Fatima Syéd (1968) er frilans litteraturviter og oversetter. I tillegg til boken Olav Duun. Kunsten, døden og kjærlighetens dikter (2015) har hun de siste årene vært opptatt av forfattere som Torborg Nedreaas, Stig Sæterbakken, Tomas Espedal, Hanne Ørstavik, Stina Aronson, Lillian Clausen Mangerøy, Jean Rhys og Hemingway. Hun har gitt ut artikler bl.a. i tidsskriftet Vinduet og kronikker og bok-essay i Klassekampen og Bokvennen Litterære Avis.

Syéd har tidligere undervist i nordisk litteratur ved Universitetet i Bergen. Siste oversettelser er Gertrude Steins Kva er engelsk litteratur og andre foredrag (2017) og Roald Dahls elleville rim-versjoner av kjente eventyr: Vemmelege vers (2016). Syéd bor i Bergen med to av sine tre barn, og når hun ikke er fordypet i en eller annen bok er hun enten med på store kirkemusikalske verk sammen med koret sitt, Collegium Musicum eller sitter på kafé og ser mennesker og livet passere forbi.

Det blir en samtale mellom Gaute Øvereng, daglig leder ved Ivar Aasen-tunet og Erik Edvardsen fra Ibsenmuseet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags