Julerocken på Hadeland har lange tradisjoner og Rebels Music elsker tradisjoner. Og rock. Og konsert. Og gode fester.

I år har konsertarrangøren vært snille, derfor kommer nissen med tre band, som forsinket gave til publikum som har lyst til å komme seg ut i romjula. På scena får folk derfor møte Sons of Taiga, Ambient Road og Ole Puch and the Spiders. 

Sons of Taiga og Ambient Road har tidligere spilt i Musikk-kjeller'n. Men Ole Puch and the Spiders måtte Rebels Music grave dypt for å finne igjen. De har ikke spilt sammen på 20 år. Før jul har de brukt søndager på å øve sammen i kjelleren, og allerede etter første øving falt brikkene på plass.

Tilbake til 80-tallet

Da Ole Puch and The Spiders spilte sammen sist hadde David Bowie nylig gitt ut albumet Earthling og var inne i sin elektroniske periode. Det lokale bandet har alltid vært en hyllest til Bowie, helt tilbake til Bowies første store periode som sanger og låtskriver.

Ole Fossheim spilte bass og sang i Ole Puch Band tidlig på 1980-tallet. De øvde på Grindvoll og spilte egenlagd pønk. Mot slutten av 1990-tallet ledet Ole Fossheim det som ble Ole Puch and the Spiders. Bandet besto ellers av Terje Hovde (gitar), Tore Hvinden (bass), Nils Erik Strømnes (trommer) og Arne Martinussen (keyboard).

Bandet første spillejobb var som oppvarmere for Dance With a Stranger i Lunnerhallen og de spilte også inn i en 12-spors demo med coverlåter.

I Musikk-kjeller'n stiller Ole, Terje, Tore og Arne fra det opprinnelige bandet, mens Roar Engensbakken (trommer) og Øyvind Larsen (gitar) er inne som nye «edderkopper».

Julerockveteran

Wegar Molund er lokal julerockveteran og stiller i det hardt satsende bandet Ambient Road, som for øvrig spilte inn musikkvideo for julelåta si i Musikk-kjeller'n i sommer.

Gutta i Sons of Taiga har nylig sluppet ny singel. Det blir også gjenhør med låter fra det første albumet samt en sniklytt på låter som kommer ut som singel utover året som kommer.

Tangentmester Arne Martinussen opptrer med alle tre banda under julerocken. En lang kveld på jobb for Arne med andre ord.