LUNNER: - Se her dere, peker Anne Brodtkorb ivrig der hun sitter på verandaen og viser bilder til barnebarna Sunniva og Sebastian.
- Denne liksom-bilen var det faren min som laget til en av revyene! Den skal vi også ha med i jubileumsforestillingen på lørdag.

Hjemme hos Anne Brodtkorb har det vært hektisk de siste dagene. Gamle revy-viser skal øves på, sketsjer skal gjenoppfriskes og kostymer gjøres klar.
- Jeg har tatt vare på hvert eneste kostyme jentene brukte, og på tirsdag var de her alle sammen og prøvde dem på seg. Og de passet fremdeles, femten år etter!

FRA SPEIDERN TIL TEATERSCENEN
Lunnerjentenes Revygruppe begynte som et alternativ til Speideren. Jentene var kommet i tenårene, og trengte mer å bryne seg på enn tidligere.
- Jeg hadde vært speiderlederen deres, og tenkte at det jo ville være i god speider-ånd å dra rundt og spre hygge og glede blant folk gjennom ei revygruppe, sier Anne.
Og slik ble gruppa startet. Snart hadde de sin egen turn—-buss - en folkevognbuss med påskriften «Lunnerjentenes Revygruppe».
- Vi dro på mange turer, med kulissene på taket og jentene i baksetet, hvor de satt og nipugget sangtekster, forteller Anne.
Turene gikk til et stort utvalg lokale scener, både i Størenslunden, på folkemuseet og på Solvang - og mange ganger langt utenfor Hadelands grenser også, med opptredener blant annet for Hadelandslaget i Oslo.

KULTURPRISEN
Anne Brodtkorb skrev selv noen av tekstene gruppa brukte. Til lørdagens jubileumsforestilling har hun skrevet en sangtekst og en prolog.
- Vi brukte også mye fra Prøysen, og endel lokale innslag, blant annet noen av visene til Helge Stenersen. Dessuten brukte vi mange av de kjente revytekstene fra 1930-åra, forteller hun.
Til jubileumsforestillingen på Solvang har Lunnerjentenes revygruppe fått samlet flere av de faste orkester-musikerne sine.
- Vi gleder oss utrolig til dette, både jentene og jeg. Det er nesten som å være tilbake i gamle dager. Og jeg vet at noen av dem øver oppe hos Marit nå i dag!
På lørdag skal også Lunner kommunes kulturpris for år 2000 deles ut av ordfører Harald Nessjøen. Prisen går denne gang til Lunner Revy- og Teatergruppe (LURT).
- I forbindelse med utdelingen vil det også bli framført noen små sangnumre fra Bronsebukkene, som var fjorårets oppsetning, røper Anne Brodtkorb.