Venninner med felles utstilling

STILLER UT: Randi Bråten Igelstad (til venstre) og Ester Thoresen åpner utstilling i Galleri Brande lørdag 26. mai.

STILLER UT: Randi Bråten Igelstad (til venstre) og Ester Thoresen åpner utstilling i Galleri Brande lørdag 26. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ester Thoresen og Randi Bråten Igelstad arbeider begge med abstrakte bilder, men har helt forskjellig utgangspunkt og uttrykk. Nå stiller de to Jevnaker-damene ut sammen i Galleri Brande.

DEL

– Vi er to venninner som har kjent hverandre i en årrekke og syns nå at tiden er inne for at vi skal ha utstilling sammen, sier Ester Thoresen og Randi Bråten Igelstad.

Dette er deres andre separatutstilling. Den første hadde de nylig i Hønefoss.

– Jeg har vært kreativ med forskjellige hobbyer helt fra ung alder, og har endt opp med å male abstrakte malerier. Malingen gir meg mye. Jeg liker å leke med farger og uttrykket blir til underveis, sier Igelstad.

Thoresen maler også abstrakt.

Rom for tolkning

– Bildene er basert på mine egne erfaringer, observasjoner og følelser. Jeg jobber fram bildene lag for lag og veksler mellom å jobbe intuitivt og med struktur, der formen, oppbyggingen, klangen og fargene er budbringere. Budskapet i bildene er å spre harmoni og glede i hverdagen. Jeg ønsker å gi hver enkelt tilskuer fritt spillerom for tolkning, sier Thoresen.

Begge jobber helst med akryl.

– Det blir gjerne akryl og, eller, mixed media på lerret. Vi liker å eksperimentere med forskjellige medier, men favoritten er nok allikevel akryl, er de enige om.

Åpent i én måned

Lørdag 26. mai blir det vernissasje, med musikalske innslag og forfriskninger.

– Og det er åpent for alle som har lyst til å komme, sier Thoresen.

Deretter blir utstillingen åpen hver lørdag og søndag fram til 26. juni.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags