Folkemøte om torg, kulturpark og hockeybane på Harestua

SKAL FLYTTES: Hockeybanen ved Gamleskolen skal flyttes nærmere Harestua arena, og det er planer om å utvikle en kulturpark her i stedet.

SKAL FLYTTES: Hockeybanen ved Gamleskolen skal flyttes nærmere Harestua arena, og det er planer om å utvikle en kulturpark her i stedet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag 10. april inviteres det til åpent møte på Gamleskolen på Harestua. Målet er å planlegge en ny kulturpark.

DEL

Bakgrunnen for møtet er at kommunen i starten av februar arrangerte åpen aktivitetsdag i Lunnerhallen, for å tegne og bygge modeller av framtidas Lunner. Med treklosser og pinner valgte mange å bygge torg og parker.

Dette, og mer til, har inspirert Gamleskolens venner til å ta fatt på planene om å utvikle Gamleskolens kulturpark når ishockeybanen flyttes til Harestua arena.

– Fullverdig kulturpark

– Første steg blir å flytte hockeybanen, som driftes av Harestua vel, til kommunens tomt rett over den nye brua til Harestua arena. Neste steg er å bygge et midlertidig torg utenfor Gamleskolen, i samarbeid med stedsutviklingsprosjektet til Regionrådet for Hadeland, skriver Gamleskolens venner på Facebook.

LES OGSÅ:

På sikt ønsker foreningen å utvikle en fullverdig kulturpark, med flerbruksarealer for organiserte og uorganiserte aktiviteter og samlinger, badeplass og beplantning.

– Her kan foreldre med barnevogn samles i sola, harestuinger i alle aldre kaste seg i elva en varm sommerdag, vennegjenger tenne opp grillen, Gamleskolen arrangere sommerfest eller Kulturbruket arrangere Sagstokk-festivalen, skriver de i innkallingen til folkemøtet, som også Harestua vel, Harestua IL turn og Kulturbruket står bak.

LES OSÅ:

– Harestuas første torg

På møtet vil samfunnsplanlegger Emilie Helgesen Grud i Lunner kommune innlede til kreativ workshop med byggeklosser. Prosjektleder for Hadeland – nært og naturlig, Janka Stensvold Henriksen, tar med seg erfaringene fra fjorårets fornying av Gran torg og andre stedsutviklingsprosjekter.

– Sammen utvikler vi ideer og diskuterer utformingen av Harestuas første torg. Kanskje blir dette starten på andre, nye prosjekter for Harestuas videre vekst, skriver Gamleskolens venner.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.