Gir vann for livet til 200 mennesker

TAKKNEMLIG: Eivind Sørum takket kveldens artister med en enkel rose.

TAKKNEMLIG: Eivind Sørum takket kveldens artister med en enkel rose. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Begeistringen resulterte i to ganger stående applause i Nikolaikirken torsdag kveld. Det var ikke rart.

DEL

GRANAVOLLEN: Det var ingen ringere enn Eli Kristin Hanssveen, Gunda Marie Bruce og Ann Beate Solstad Eide som hadde viet sin torsdagskveld til konsert. Med hver sine spesialområder ble de en aldeles herlig kompott musikk. De tre hadde rett og slett et luksusproblem.

– Vi hadde så mye vi hadde lyst til å framføre at vi måtte velge med hard hånd, forteller de tre etter konserten.

Sterke kvinner

Vi vet ikke hva de valgte bort, men lot oss både begeistre og forføre av det vi fikk se og høre. Fra de dramatiske arier, via amerikans populærmusikk til svenske "Gabriellas sång" som kanskje er noe av det sterkeste som finnes.

De tre damene har det til felles at de formidler musikk med en enorm musikkglede. På hver sine vis forteller de historiene og gir tekstene liv som drar publikum langt inn i musikken. Gunda Marie Bruce når hun synger om smektende kvinnekyss. Eli Kristin Hanssveen med blikk som forteller alt det ikke kroppsspråk og stemme formidler. Og Ann Beate Solstad Eide når hun overtar Over the Rainbow - og synger på nynorsk på en så lyrisk og gripende måte. Samtidig som hun binder sammen hele konserten gjennom sin viktige funksjon ved tangentene.

Det var første gang de tre opptrådte sammen. Vi håper de gjør det igjen!

BILDESERIE: Konsert i Nikolaikirken

Vann til 200

Kort fortalt løste 148 personer billett til konserten torsdag kveld. Billettene kostet 250 kroner stykket.

– For bare 200 kroner kan du gi vann til ett menneske for resten av livet. Når vi vet at jenter og kvinner over hele verden bærer vann tilsvarende bygging av 28 Empire State Building hver eneste dag så skjønner vi at vann tilgjengelig kan bidra til en enorm frigjøring av arbeidskraft. Å hente vann tar mange timer, og gjør at mange kvinner og barn ikke får gå på skole eller ha inntektsgivende arbeid, sa Eivind Sørum før konserten startet. Og han kunne gledelig slå fast at torsdagens arrangement bidrar med vann til nærmere 200 mennesker.

– Tusen takk for at dere stilte gratis, sa han hjertelig til de tre artistene som stilte opp. Og like varmt takket han publikum som møtte opp.

– Ta også godt imot bøssebærerne når de kommer på døra 19. oktober, oppfordret han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags