Samtale med Hanne Tyrmi på Glasslåven søndag

TYRMI: Utstillingen består av to store objekter i løftestropper og en trestamme som henger fra taket.

TYRMI: Utstillingen består av to store objekter i løftestropper og en trestamme som henger fra taket. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag avsluttes Hanne Tyrmis utstilling «Alt er fanget i en forestilling» med finissage og en samtale mellom kunstneren og kurator Silja Leifsdottir.

DEL

– Samtalen vil ta utgangspunkt i utstillingen på Glasslåven, men vil også sette verkene i en større sammenheng med Tyrmis omfattende kunstnerskap, står det i en pressemelding fra Glasslåven kunstsenter på Granavollen.

Hanne Tyrmi bor på Stryken og har blant annet smykket ut Trintom skole i Gran.

– Hun er en nasjonalt anerkjent kunstner på høyt nivå, og det er en milepæl for vårt unge kunstsenter at Tyrmi har skapt helt nye verk til det store høyloftede rommet vårt. Det er en utstilling som utnytter og kommuniserer med arkitekturen i rommet. To store objekter i løftestropper over gulvet speiler seg i hverandre, mens det andre verket i rommet er en trestamme som henger fra taket, skriver daglig leder ved Glasslåven, Hilde Nyeggen Martinsen.

Silja Leifsdottir er kurator ved Norsk Billedhoggerforening i Oslo og har nylig kurert utstillingen «Bare mennesket lager rette linjer», hvor verk av Hanne Tyrmi ble vist. Leifsdottir er også nestleder i Norsk Kuratorforening.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags