Ny utstilling på Glasslåven – setter søkelys på verdens dårskap

Artikkelen er over 1 år gammel

Vårens utstilling på Glasslåven kunstsenter er «Sakte minker mørket» av Ståle Blæsterdalen.

DEL

67-åringen fra Folldal er regnet som en av Norges fremste kunstnere innenfor tresnitt, og han er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet og British Museum i London.

– Gjennom sitt kunstneriske arbeid ønsker Blæsterdalen å sette søkelyset på verdens dårskap og dens tynne ferniss av sivilisasjon. Han setter det økende materielle forbruket i samfunnet opp mot sin egen erfaring fra oppveksten på en fjellgård ved Rondane, står det i en pressemelding fra Glasslåven.

– Enkelt poetisk uttrykk

– En livsbane kan virke banal, med gitt start og slutt med konvensjoner og tradisjoner, men også øyeblikk som kan virke nærmest magiske. Denne magien søker gjerne kunstneren å uttrykke visuelt, av og til i møtet mellom kun det svarte og det hvite. Der alt unødvendig er tatt bort, til et enkelt poetisk uttrykk som samtidig slår et slag for det tidløse, står det videre.

Blæsterdalen foretrekker de billige og lett tilgjengelige materialene, bearbeidet med enkelt håndverktøy som ellers kan brukes i arbeid med båt og hus. Tegning ligger alltid til grunn, som et viktig medium ved plutselige innskytelser.

Åpning til helga

Salgsutstillingen åpner lørdag, med åpningsord ved Liv Buvarp og musikk ved saksofonist Tormod Melaas-Holm. Utstillingen er åpen i helgene i tre måneder framover, og etter avtale ellers.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at mange vil falle for og investere i et bilde fra denne utstillingen. Det er bare helt utrolig hvor mye vidunderlig det er å se og oppdage, mener Glasslåven-leder Hilde Nyeggen Martinsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken