Glassmenasjeriet vises i Brandbu

TIL BRANDBU: Kirsten Jåvold Hagen og Gjermund Mathisen kommer med Glassmenasjeriet til Brandbu fredag og lørdag. Bildet er hentet fra en oppsetning i Oslo for et par år siden. Arkivfoto: Arne Vatnøy

TIL BRANDBU: Kirsten Jåvold Hagen og Gjermund Mathisen kommer med Glassmenasjeriet til Brandbu fredag og lørdag. Bildet er hentet fra en oppsetning i Oslo for et par år siden. Arkivfoto: Arne Vatnøy

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Teaterstykket «Glassmenasjeriet» vises på Brandbu kino fredag og lørdag.

DEL

- Vi gleder oss til å spille i Brandbu, sier Gjermund Mathisen fra Jevnaker.

Han har en sentral rolle i klassikeren med handling satt til 1930-tallets depresjon i USA, og ønsker seg fullsatt kino begge kveldene.

I en annen sentral rolle finner vi Kirsten Jåvold Hagen fra Jaren, som mange sikkert vil kjenne blant annet som sentral rolleinnehaver i friluftsteateret Bronsebukkene. Dessuten medvirker Kari Merete Fevang og Daniel Fjellgaard.

Bak oppsetningen står teatergruppen «Nordavind produksjoner», som blant annet satte opp Strindbergs «Frk. Julie» på Hadeland folkemuseum i sommer.

Gruppen er nå ute på miniturné med «Glassmenasjeriet», skrevet av Tennesse Williams.

Premièren fant sted i Hønefoss i helgen. Neste helg igjen er det Dokka og Kapp som får besøk.

- Forestillingen i Hønefoss gikk veldig bra. Vi fikk meget god respons på det kunstneriske, sier Gjermund Mathisen, som også har regien på stykket.

I forestillingen møter vi Amanda Wingfield (Jåvold Hagen). Hun er forlatt av ektemannen, og sitter fast i minnene om tidligere tiders tilsynelatende bekymringsløshet. Økonomisk sett er hun helt avhengig av sønnen Tom (Mathisen). Han er ansatt ved byens skofabrikk, men drømmer å bli forfatter.

Toms søster, Laura, har en funksjonsnedsettelse og flykter unna hverdagen ved å samle på glassfigurer. Samvittigheten og kjærligheten til mor og søster blir etter hvert for mye å bære for Tom, og han ser ingen annen utvei enn å finne en mann til søsteren sin. Jim, kollega ved skofabrikken, blir hans siste sjanse.

- Stykket handler om det katastrofale og uunngåelige skjebnemøte vi rammes av ved å gjemme oss bak løgner rundt vår egen virkelighet. Ønsket vårt med oppsetningen er å utforske viktigheten av å kommunisere sannheten, som ethvert menneske opplever den, sier Mathisen.

hka@hadeland.net

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags