Klart for ny runde med språkkafé på biblioteket

SPRÅK: Nå er det klart for en ny runde med språkkafé på boblioteket. Hilde Grøndahl Tangen (fra venstre) Wenche Nyaas og Anne Lise Stokkerud håper på god deltakelse.

SPRÅK: Nå er det klart for en ny runde med språkkafé på boblioteket. Hilde Grøndahl Tangen (fra venstre) Wenche Nyaas og Anne Lise Stokkerud håper på god deltakelse. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tilbudet om språkkafé på Gran bibliotek startet opp i vår og ble populært. Nå blir det flere runder, og arrangøren håper å få med flere kvinner.

DEL

Språkkafeen på Gran bibliotek skal være et tilbud til fremmedspråklige som ønsker språktrening. Rundt 30 frivillige er med på gjennomføringen av kafeen, og det er plass til mange.

– Vi hadde god oppslutning de første gangene i fjor, men så dabbet det litt av mot sommeren. Nå prøver vi igjen, og håper det kommer mange, forteller biblioteksjef Wenche Nyaas.

Kvinnene uteble

Biblioteket står som arrangør sammen med Gran Frivilligsentral og Zeta, som er en pedagogforening. Mange av de frivillige er rekruttert derfra, så de burde være godt egnet til å gi deltakerne språktrening.

– Det vi la spesielt merke til i vår var at det kom en del kvinner i starten, men så ble de mer og mer borte. Det er ofte litt godt voksne kvinner som trenger språktrening mest, så vi håper de kommer tilbake, sier Anne Lise Stokkerud fra Zeta.

Når det gjelder frivillige har de ganske mange kvinner med, men der kunne de ønske seg noen flere menn.

Et tema for hver kveld

– Den første kvelden vi har språkkafé blir torsdag 11. oktober. Vi har et eget tema for hver kveld, slik at de frivillige kan forberede seg litt. Første gangen er det mat som tema, forteller Hilde Grøndahl Tangen fra Gran Frivilligsentral.

Hun legger til at det blir tre arrangementer til denne høsten. Torsdag 25. oktober skal det handle om fritid, deretter blir det merkedager torsdag 8. november, før det avsluttes torsdag 22. november med temaet nyheter.

– Det er viktig at vi blir kjent med de fremmedspråklige, like mye som at de blir kjent med oss. Det handler om integrering også, ikke bare språktrening, sier Nyaas.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.