Gå til sidens hovedinnhold

Gla'dager med matmarked, korps og sommershow

Artikkelen er over 3 år gammel

Årets utgave av Gla'dager blir mer innholdsrikt enn noen gang. For første gang har de fått sommershowet VårYr med på laget.

Gla'dagene strekker seg i år fra torsdag 14. juni til lørdag 16. juni. I tre dager skal det skje ting i og rundt Gran sentrum. Daglig leder i Gran Handel og Håndverk (GHH), Kari Lokrheim, er fornøyd med årets program som er både variert og innholdsrikt.

– Gla'dagene byr som vanlig på stands i gata, mye underholdning og ikke minst gode tilbud i butikkene. Internasjonalt matmarked vil også denne gangen besøke oss, med spennende utvalg fra hele Europa, forteller Lokrheim.

Hun legger til at de lokale bakerne fra Jøtt Godt er tilbake, og de vil sammen med andre stands fylle hele Storgata.

– På utescenen på torget blir det variert program både fredag og lørdag med blant annet auksjon, dans og konserter, forteller Lokrheim.

Musikkorps lørdag

Lørdag skal Musikkorpsenes år feires under Gla'dagene. Norges Musikkorps Forening fyller 100 år i år, og dette må selvsagt markeres på Hadeland også.

Lokale korps slår seg sammen i et gedigent felleskorps og defilerer i Storgata i Gran, før hvert enkelt korps spiller egne konserter på Tråkket. Gran jente- og guttekorps er arrangører for denne markeringen, og skolekorpset i Lunner, Vestre Lunner Musikkforening, Hadeland Janitsjar, Moen Musikkforening og Brandbu skolekorps deltar med konserter gjennom hele dagen.

På kvelden blir det Gran(d) finale med Jaren Hornmusikkforening på Granvang. Gjestekorps er Nittedal og Hakadal Janitsjar, som også har medlemmer fra Hadeland.

Barnas Sentrumsløp lørdag

Det har også blitt en tradisjon at Barnas sentrumsløp arrangeres på formiddagen lørdag. Det skjer også i år. Løpet er gratis for alle barn mellom to og ti år.

– Det blir 2 løpedistanser. Barn under skolealder løper cirka 200 meter, mens de som går på skolen løper det dobbelte. Start og mål for alle er ved Haugen Regnskap i Storgata, forteller Lokrheim.
Det blir deltakerpremie til alle samt trekning av premier på startnummer. Vinnere må være til stede under premieseremonien.
Påmelding til løpet kan skje på nett eller i forkant av løpet på lørdag.

VårYr blir sommershow

Nytt av året er et samarbeid mellom Gla'dagene og VårYr, som i år settes opp for fjerde året på rad. I år utvider de tilbudet sitt og inviterer til folkefest under et nytt seil utendørs. Dette skjer på terrassen utenfor Hadeland kultursal både torsdag, fredag og lørdag kveld.

Gjengen bak VårYr lover hysteriske numre med blant annet The Blues Brothers, storband, James Bond og saftige norske hits servert på rekke og rad. Showet er bygget over samme lest som før. Det vil si mye musikk og sang, kombinert med en del humorinnslag. Årets VårYr-artister er Kristoffer Grua Pedersen, Hege Øversveen, Eystein Hagen, Ellen Sæthereng og Pål Espen Kilstad. I ryggen har de et heftig seksmannsband med blant annet de lokale heltene Hans Kristian Erstad, Thomas Petersen, Eirik Pladsen og Øyvind Larsen.

Mye underholdning

Torstein Nybø fra Hadeland Kultursal er fornøyd med at de har fått til et samarbeid med Gla'dagene.

– Dette er et samarbeid alle tjener på. Gla'dagene har aldri hatt kveldsarrangementer, men det blir det nå, sier han.

Sammen med Hadeland kulturskole og Musikk-kjeller'n bidrar også kultursalen til å få musikk på scena på torget lørdag.

– Vi samarbeider om å skaffe underholdning. Det blir vist et lite utdrag fra VårYr på scenen lørdag formiddag, og vi får også en smakebit fra Teater Innlandets oppsetning Bør Børson Jr. Musikkarusellen skal synge og det samme skal koret Nos Alter. Det blir dessuten rock med Bullets of Blood og dans med dansere fra Good Vibe, forteller Nybø.

Kommentarer til denne saken