- Naturen eksploderer rundt oss, og av og til kan det føles som om verden går av hengslene om dagen. Derfor håper vi mange vil være med oss og sitte stille. Og tenke, på både oss selv, og oss selv i verden, sier Maja Leonardsen Musum og Hans Erik Raustøl.

Hver onsdag ettermiddag i juni og august inviterer Hadeland Folkemuseum og Hadeland Kirkeakademi til et litt annerledes museumsbesøk- et arrangement der publikum selv må lage sin egen formidling.

For mange er Hadeland Folkemuseum et sted der tiden står stille. Bak samarbeidet Sitt stille! ligger det også et ønske om å bryte med det vi er vant med. Det å sitte stille, uten verken telefon eller bok, er kanskje det mest revolusjonerende vi kan foreta oss i dagens samfunn, sier arrangørene.

Skjønt, helt stille skal det ikke bli. Til sammen sju mennesker med tilknytning til Hadeland er utfordret til å innlede stillesittingen med en 15 minutters prat om et allmennmenneskelig tema. Noe å tygge på før publikum skal sitte stille i 15 minutter. 

Sist onsdag fikk mange gleden av å høre Ulla-Mari Brantenberg snakke personlig og tankevekkende om «styrke». Denne onsdagen skal Hans Erik Raustøl snakke om «svakhet».