Gjensyn med «Natta mamma» på Hadeland Glassverk

NÆRT PUBLIKUM: «Natta mamma» ble spilt på kjøkkenet hjemme hos Kirsten Jåvold Hagen i fjor høst. Nå flyttes handlingen til vaffelhuset på Hadeland Glassverk.Arkivfoto

NÆRT PUBLIKUM: «Natta mamma» ble spilt på kjøkkenet hjemme hos Kirsten Jåvold Hagen i fjor høst. Nå flyttes handlingen til vaffelhuset på Hadeland Glassverk.Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I helga omskapes vaffelhuset til intim teaterscene. Med tankevekkende drama på programmet.

DEL

JEVNAKER: «Som tilskuer blir en dratt inn i handlingen og kjenner det hele på kroppen». Slik ble fjorårets oppsetning av teaterstykket «Natta mamma» beskrevet i Hadeland.

Den gang ble publikum invitert inn i kjøkkenet hjemme hos skuespiller Kirsten Jåvold Hagen. Nå flyttes handlingen til vaffelhuset på Hadeland Glassverk. Fremdeles er det Hadeland Teaterlag som står bak oppsetningen. Jåvold Hagen og Marit Sverresson er igjen forestillingens eneste skuespillere, mens Cynthia Kai fortsatt står for regi.

«Natta mamma» er skrevet av amerikanske Marsha Norman, og oversatt til norsk av Øystein Ulsberg Brager. Skuespillet tar for seg temaer som psykisk helse, ensomhet, skam og selvmord.

– Dette er et av de mest gripende og tankevekkende dramaer i nyere teaterhistorie, skriver teaterlaget i en pressemelding til Hadeland.

I år som i fjor, settes stykket opp i anledning Verdensdagen for psykisk helse. På glassverket blir det én forestilling både lørdag og søndag ettermiddag.

– Vaffelhuset er for anledningen omskapt til en intim teatersal. Det er kun 35 plasser per forestilling så dette blir eksklusivt og intimt, heter det videre i pressemeldingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags