Klart for «A Christmas Carol» på glassverket

LOKALE KREFTER: Ei fargerik gruppe skuespillere med hovedsakelig lokal forankring er med i årets forestilling. Noen av aktørene på bildet fra et tidligere år er byttet ut med nye ansikter.

LOKALE KREFTER: Ei fargerik gruppe skuespillere med hovedsakelig lokal forankring er med i årets forestilling. Noen av aktørene på bildet fra et tidligere år er byttet ut med nye ansikter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For tredje år på rad åpner Hadeland teaterlag og Hadeland Glassverk juledørene for Charles Dickens «A Christmas Carol» med et bredt lokalt skuespillerteam. Premieren er Lørdag 1. desember.

DEL

Dickens julefortelling om den sure og gjerrige Ebenezer Scrooge som hater jula, er velkjent for de fleste som har levd ei stund.

Handlingen er lagt til London på 1850-tallet, men har stadig aktualitet i en verden med store forskjeller på fattige og rike. Stykket byr på både latter og tåresterke følelser når Scrooge konfronteres med dramatiske opplevelser som skal forandre ham for alltid.

Lokal forankring

Den lokale versjonen av julefortellingen er lagt genialt til rette for å passe inn i omgivelsene både utendørs og innendørs på Hadeland Glassverk.

– Cynthia Kai har sikker hånd med regien, og Paul Ottar Haga ivaretar også i år rollen som hovedfiguren Scrooge, skriver teaterlaget i en pressemelding.

Full av lovord

Sammen med ham finner vi om lag 20 skuespillere i oppsetningen, de aller fleste knyttet til hadelandsregionen, og mange har vært med alle tre årene. Men noen nye lokale ansikter dukker opp også denne gangen.

Prosjektleder og inspisient Kristin Friborg er full av lovord for årets forestilling.

– Jeg lover en stor førjulsopplevelse for store og små de tre første helgene i desember på Hadeland Glassverk, forteller Friborg i pressemeldingen. 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags